Zuid Korea’s tweede grootste stad wilt een eigen cryptocurrency ontwikkelen

Busan, de op één na dichtbevolkte stad van Zuid-Korea na Seoul, bekijkt de mogelijkheden om een eigen lokale cryptocurrency te ontwikkelen. Dit meldde ETnews op 1 juli. Volgens het rapport proberen de stadsbesturen van Busan een blockchain-gebaseerd digitaal valutaproject te ontwikkelen. Hiermee werken ze samen aan het project met de BNK Busan Bank, een dochteronderneming van de BNK Financial Group. Het zal hierbij gaan om een nieuwe soort stablecoin, een cryptocurrency die 1:1 is gekoppeld aan de lokale valuta. Door een digitale versie van de lokale valuta uit te geven, verwacht Busan de plaatselijke economie nieuw leven in te blazen. De Zuid-Koreaanse ministerie van midden- en kleinbedrijf (mkb) en start-ups gaf het volgende aan in april:
“Wij zijn van plan uitgebreid ondersteuning te bieden wanneer Busan zijn eigen digitale valuta wilt ontwikkelen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!