High Performance Blockchain (HPB) Coin Review

Wat is HPB?

HPB is een nieuwe blockchain hardware- en software-architectuur, gericht op het realiseren van de prestatieverbetering van dApps. HPB heeft een permissionless blockchain-architectuur die een op maat gemaakte open source hardware, de Blockchain Offload Engine (BOE), combineert met High Performance blockchain-software. Als je je herinnert hoe ASIC-miners de mining van BTC veranderden of hoe GPU’s de gokindustrie veranderden, zul je waarschijnlijk tot de conclusie komen dat het creëren van een speciale hardware een heel logische stap is voor de hele industrie. Zelfs de snelheid van het internet was enorm toegenomen dankzij hardwarevorderingen zoals ADSL of glasvezel. HPB is de eerste speler op de markt die met succes hardware heeft ontworpen en gefabriceerd die speciaal is ontwikkeld om de transactiesnelheid van blockchain te verbeteren. https://www.youtube.com/watch?v=YC-YYrpvXXw&feature=youtu.be

Wat houdt BOE precies in?

Een belangrijk deel van de Blockchain Offload Engine is de ECDSA (Ecliptic Curve Digital Signature Algorithm). Dit is een module die de verificatie van handtekeningen met hoge snelheid uitvoert en is essentieel voor het netwerk om duizenden handtekeningen per seconde te verwerken. De BOE heeft een ingebouwde getallengenerator om transacties te beveiligen en hiermee de veiligheid te vergroten. Fraudeplegers op het netwerk zouden niet alleen het softwaregedeelte, maar ook het hardwaregedeelte van het netwerk moeten hacken. Dit component voegt een extra beveiligingslaag toe aan de nu al sterke blockchain-technologie. Andere onderdelen van de BOE zijn de MAC-module en de TOE (TCP / IP Offload Engine). De MAC-module zorgt voor de verwerking van datapakketten die worden overgebracht van Ethernet-kabels. De TOE optimaliseert de snelheid van de high-speed Ethernet-systemen.

Voordelen van BOE

Het doel van de BOE is om de CPU-belasting te verlagen. Er is een test uitgevoerd, waarbij twee identieke servers getest werden. Eén met de BOE-hardware en één zonder. De BOE-server was 5 keer sneller dan de niet-BOE server, terwijl slechts een fractie van de CPU gebruikt werd. Het gebruik van BOE-hardware heeft nog een belangrijk voordeel. Sommige andere projecten maken gebruik van VPS-services om hun nodes te hosten. Dit voegt een extra laag van centralisatie toe, omdat er soms te veel nodes dezelfde VPS-service gebruiken. En als een VPS-provider problemen heeft, hebben veel nodes hier last van. Ook zullen, wanneer het netwerk een hogere constante TPS bereikt, nodes meer CPU-ruimte moeten huren. Dit resulteert in een hoger energieverbruik en dus hogere kosten. HPB-knooppunten zijn energiezuiniger en goedkoper, omdat het grootste deel van de CPU-belasting wordt uitgevoerd door de BOE. Bovendien zijn alle HPB-nodes verplicht om de BOE-hardware te gebruiken, wat betekent dat ze de VPS-service niet kunnen gebruiken en dat maakt het netwerk op zijn beurt weer meer gedecentraliseerd. Verder gebruikt HPB, om de netwerkprestaties verder te optimaliseren, een speciaal HPB-servernetwerk in plaats van een universeel netwerk. Momenteel wordt het HPB-netwerk gerund door 150 nodes en dankzij de BOE-hardware kan het netwerk meer dan 5.000 TPS (transactions-per-second) wereldwijd en 10.000 TPS bereiken in China, waar de meeste nodes zich bevinden. Dit maakt HPB sneller, meer gedecentraliseerd en veiliger dan veel concurrenten.

Partnership met UnionPay

In Q3 2018 kondigde HPB aan dat zij een partnership met UnionPay Smart zijn aangegaan. UnionPay, de moederorganisatie van UnionPay Smart, is het enige interbancaire netwerk van China dat alle geldautomaten van alle banken in het hele land met elkaar verbindt. Op basis van de totale waarde van betalingstransacties is het de grootste in zijn soort (debet- en creditcards, zoals Mastercard en VISA) met een transactiewaarde van $ 14,95 biljoen in 2017. UnionPay Smart biedt big data-oplossingen voor industriële analyse, zakelijke besluitvorming, bedrijfsstrategie en digitale marketing. HPB gaat een dApp ontwikkelen voor UnionPay Smart, gericht op big data processing. Op basis van de blockchain- en BOE-technologie van HPB, werken zij samen aan de ontwikkeling van een op maat gemaakt systeem om het big data-management van UnionPay Smart te verbeteren. Via dit platform kunnen verschillende gebruikers, waaronder bancaire klanten, financiële instellingen en UnionPay gemakkelijk communiceren en gegevens uitwisselen. Verschillende soorten consumentengegevens en -contracten worden on-chain opgeslagen door gebruik te maken van digitale identiteiten (ID’s) en door transacties uit te voeren via smart contracts. Dit zorgt ervoor dat de manier van het opslaan van gegevens en beveiliging van deze gegevens aanzienlijk verbeterd wordt. Daarnaast kan UnionPay al zijn big data bundelen tot bruikbare datasets, die in theorie gemonetariseerd kunnen worden aan derden. Financiële instellingen kunnen dit systeem gebruiken om hun interne activiteiten te stroomlijnen. De risicobeheerprocedures en het productaanbod worden ook verbeterd door de benutting van de datasets. Klanten kunnen op hun beurt weer genieten van financiële producten op maat die passen bij hun behoeften en economische situatie. De exacte releasedatum van dit systeem is nog niet bekend.

Het team

Het team van HPB bestaat uit meer dan 60 fulltime medewerkers die veel ervaring hebben opgedaan bij grote organisaties zoals IBM, Alibaba, Huawai, UnionPay, etc. De CEO van HPB, Xiaoming Wang, heeft meer dan 10 jaar ervaring in finance en big data. Hij is één van de oprichters van UnionPay Smart, de big data-divisie van de grootste paymentverwerker ter wereld, UnionPay. Wang wordt gezien als een blockchain-pionier. Hij geeft al jaren les in de voordelen en use-cases van blockchain-technologie. Verder was hij de persoon die de Chinese versie van het officiële document van Ethereum schreef. Hiernaast schreef hij een reeks boeken, waaronder een ‘Blockchain-ontwikkelaarshandleiding’ en veel wetenschappelijke artikelen over blockchain. Als kers op de taart ontving hij in maart 2018 een prijs voor de ‘meest innovatieve CEO’ op het vierde jaarlijkse Blockchain Finance en Fintech evenement in China. Verder is de CTO & medeoprichter, Li Xu, ook een grote naam. Hij heeft onder andere voor de Chinese overheid gewerkt aan het bouwen van nationale satelliet systemen. Hij heeft meer dan een decennium aan ervaring in chipset-ontwikkeling en -beheer, expertise in grootschalige planning en ontwerp van complexe systeemsoftware en hardwaresystemen. Hij is dus technisch erg sterk onderlegd en heeft veel ervaring op het gebied van hardware. De CFO & mede-oprichter van HPB, Jinxin Li, leidt de Strategische Ontwikkeling van HPB. Hij was één van de eerste investeerders en miners van Ethereum in China. Hij heeft deelgenomen aan verschillende investeringsprojecten voor digitale activa en behaalde een jaarlijks rendement van 5.000% in twee jaar. Voordat hij bij HPB kwam, was Jinxin Li de belangrijkste blockchain-analist bij Guotai Junan Securities. De Tech VP en mede-oprichter, Lou Shanlin, leidt het software-architectuurontwerp van het HPB Tech-team. Voordat hij bij HPB kwam, werkte hij voornamelijk in softwareontwikkeling, met meer dan 10 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van embedded en onderliggende software. Zijn ervaring omvat de ontwikkeling van software en hardware, algoritmen voor beeldherkenning en de ontwikkeling van applicaties.

Token informatie

Naam: High Performance Blockchain
Ticker: HPB
Total Supply: 101.119.950
Circulating Supply: 43.619.949
Huidige prijs: $ 0,20
Huidige marketcap: $8.800.000
Waar te koop: OKEx, Bibox, KuCoin en UEX

Conclusie

HPB (High Performance Blockchain) heeft in principe hetzelfde doel als ETH, NEO en EOS (een platform voor dApps en smart contracts). EOS is in dit geval de grootste concurrent. HPB is echter een blockchain-platform dat de beperkingen tracht te elimineren waar de eerder genoemde blockchains tegenaan lopen. Het consensusalgoritme van HPB richt zich op beveiliging, privacy en snelheid door een combinatie van hardware en software toe te passen. Doordat ze de lancering van hun mainnet tweemaal vertraagd hebben, is er in het verleden negativiteit ontstaan omtrent HPB. De vertragingen waren echter nodig om het goed in de markt te zetten. Wat ons opvalt is dat er weinig internationale teamleden/advisors aangetrokken zijn. Ze hebben een teamlid uit Nederland (Danny Rowshandel) en een teamlid uit Zwitserland (Julien Passagne). De rest van het team komt uit Azië. Dit kan een factor zijn in marketing- en PR-campagnes. HPB heeft desondanks wel een enorm potentieel als het gaat om marketing, omdat er zo veel waarde zit in het product, het team en de partnerships. Hun partnerschap met UnionPay is waardevol omdat UnionPay 80% van alle Chinese transactiegegevens verwerkt. In andere woorden: UnionPay is groter dan Visa en Mastercard gecombineerd. Dit is één van de grootste partnerships ooit binnen de crypto-markt. Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!