Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Voormalig UFC-vechter Ben Askren vindt XRP een scam

Voormalig UFC-vechter, Ben Askren, die erom bekend staat dat hij de afgelopen jaren verschillende cryptocurrencies heeft ondersteund, verklaarde onlangs dat hij XRP een scam vindt.

Ben Askren en cryptocurrencies

Askren heeft een lange geschiedenis in het supporten van cryptocurrencies. Hij werd vaak beschreven als ‘Bitcoin Bull’ en hij voorspelde nauwkeurig dat BTC begin 2019 de $10.000 zal overschrijden. Interessant genoeg gebruikte hij afgelopen oktober ook Twitter om ‘crypto-genieën’ uit te dagen om hem uit te leggen waarom “crypto oplichterij is.”

Zoals vermeld, is Askren bekend geworden als een supporter van verschillende cryptocurrencies, maar voornamelijk van Bitcoin en Litecoin. Hij vertegenwoordigde LTC door het dragen van kleding van het Litecoin-merk op Instagram, en hij deelde vaak de voortgang van de munt tijdens prijsstijgingen.

Maar hoewel hij een fan van Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) lijkt te zijn, lijkt hij sceptisch te blijven over XRP.

“XRP is een scam”

XRP, momenteel de op twee na grootste cryptocurrency op het gebeid van marktkapitalisatie, heeft in de loop der jaren een behoorlijk deel van beschuldigingen gezien. De munt is beschuldigd van centralisatie, het dumpen op investeerders, oplichting, marktmanipulatie en meer.

Na verschillende opmerkingen van het moederbedrijf van XRP, Ripple, over deze kwesties, leek het alsof de debatten over de legitimiteit van XRP waren gestopt. Voormalig UFC-vechter Ben Askren lijkt dit echter niet te denken. Sterker nog, hij denkt dat XRP oplichterij is. Dit zei hij in antwoord op een andere Twitter-gebruiker die speculeerde waarom Askren zo stil zou kunnen zijn over XRP.

Niet de enige

Hij is ook verre van de enige die XRP een scam vindt. Een soortgelijk sentiment werd gezien in een verklaring van een voormalige Wall Street-handelaar, Tone Vays. Vays verklaarde dat het token van Ripple ‘absoluut geen plaats’ heeft in de industrie.

Hij zei het volgende op Twitter:

“De SEC brengt Thor’s Hammer … De volgende #Bitcoin Law Review wordt episch … Kom me maar halen XRP Army “of the Brain Dead” je scam-munt had nooit moeten bestaan ​​#Ripple Corp!”

Wat vinden jullie? Vinden jullie XRP ook een scam of zijn jullie juist supporter? Laat het ons weten op onze socials!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!