Ripple CEO claimt geweigerd te zijn door bank vanwege crypto

Brad Garlinghouse, de topman van Ripple, heeft woensdag tijdens een evenement in Washington een opvallende claim gedaan. Hij gaf aan, na een jarenlange relatie met zijn bank, hen de rug toegekeerd te hebben. De reden? Simpelweg omdat zijn prominente rol in de cryptowereld niet langer werd geaccepteerd door de bank. Hij zei het volgende:

“Mensen in de crypto worden gewoonweg afgesloten door hun banken. Ik ben zelf ook de deur gewezen.”

De CEO van Ripple verbond zijn persoonlijke ervaring aan een bredere beweging in de VS, waar financiële instellingen onder druk staan om hun banden met crypto te verbreken. In een gesprek met CoinDesk later die dag, onthulde hij dat Citigroup, waar hij een kwart eeuw klant was, hem de deur heeft gewezen. En dit was niet zijn eerste bankrelatie die op de klippen liep door zijn crypto-activiteiten. Hij gaf aan:

“Ze gaven me vijf dagen om mijn geld weg te halen. Ze waren eerlijk over de reden: Mijn zichtbare rol in de crypto-wereld brengt hen onder extra federale toezicht.”

Garlinghouse uitte scherpe kritiek op de Biden-regering en noemde de leiding van SEC-voorzitter Gary Gensler ronduit ’terroriserend’. Hij beschuldigde het ministerie van Financiën en de banktoezichthouder van vijandigheid jegens de crypto-industrie.

Ongeacht de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgende maand, verwacht Garlinghouse een verbetering in het cryptobeleid. “Er komt hoe dan ook een reset,” voorspelde hij. Daarnaast liet hij doorschemeren dat een XRP-gerelateerde ETF onvermijdelijk is.

Garlinghouse, samen met Ripple, steunt activiteiten van Fairshake, een politiek actiecomité dat flink investeert in de verkiezingscampagne van 2024. Hoewel hij persoonlijk de politieke tegenstander van senator Elizabeth Warren ondersteunt, houdt hij zijn politieke voorkeur neutraal, wat hij symbolisch liet zien met het dragen van een paarse das.