Ripple-medeoprichter steunt Kamala Harris met $11,8 miljoen donatie, waarop Ripple CEO reageert

De medeoprichter en voorzitter van Ripple, Chris Larsen, is niet terughoudend geweest in zijn steun voor de presidentiële campagne van Kamala Harris. Met donaties die de $11,8 miljoen overschrijden, zet Larsen vol in op de vicepresident.

Volgens de details van de Federal Election Commission (FEC), die door blockchain-expert James Delmore zijn bestudeerd en door CNBC zijn bevestigd, gaf Larsen maar liefst $9,9 miljoen aan Future Forward, een super PAC die Harris ondersteunt. Daarnaast voegde hij in september nog eens ruim $800.000 toe aan het Harris Victory Fund.

Chris Larsen doneert nog eens $10 miljoen in XRP

In een opvallende zet kondigde Larsen aan dat hij $10 miljoen in XRP, Ripple’s eigen cryptovaluta, zou doneren ter ondersteuning van Harris. Zijn motivatie? De Democratische Partij heeft volgens hem een frisse kijk op technologie en innovatie nodig, vooral binnen de crypto-sfeer. Hij zei het volgende:

“Het is tijd voor de Democraten om een ​​nieuwe benadering te hebben voor technologische innovatie, inclusief crypto. Ik geloof dat Kamala Harris ervoor zal zorgen dat Amerikaanse technologie de wereld domineert, en daarom doneer ik $10 miljoen in XRP ter ondersteuning van haar.”

In de tussentijd bedankte Ripple’s CEO Brad Garlinghouse Larsen voor zijn royale bijdragen, benadrukkend hoe cruciaal het is om van beide politieke kanten steun te krijgen voor crypto-vriendelijke beleidstappen. Hij reageerde als volgt:

“Iedereen heeft het recht om hun voorkeur voor leiderschap uit te spreken.”

Larsen’s steun is geen verrassing

De steun van Larsen voor Harris komt niet uit de lucht vallen. Na gesprekken met insiders van de campagne, spreekt hij vol vertrouwen over Harris’ inslag in de technologiesector. Harris, die uit de innovatieve Bay Area komt, is geen vreemde in Silicon Valley. Larsen, die eerder al steun gaf aan kandidaten van beide partijen, benadrukt het contrast tussen Harris’ tech-kennis en wat hij ziet als het gebrek aan een heldere visie van de Biden-regering op technologisch leiderschap.

Eerder dit jaar startte Larsen zijn financiële campagne voor Harris met een persoonlijke donatie van $6.600, de wettelijke limiet, en een extra $100.000 aan het Harris Action Fund PAC. Met een geschatte waarde van $3,1 miljard, voornamelijk afkomstig van zijn XRP-bezit en zijn werk bij Ripple, is Larsen echter een zwaargewicht in de crypto-wereld die zijn invloed aanwendt voor politieke steun aan blockchain en crypto-innovatie. Het is daarom ook belangrijk om dit soort zaken in de gaten te houden, aangezien personen als Larsen echt een verschil kunnen maken.