Hoskinson bespreekt negatieve sentiment omtrent Cardano

Charles Hoskinson, mede-oprichter van Cardano (ADA), heeft zich uitgesproken over de toenemende negatieve berichten rond het Cardano-ecosysteem. Hij benadrukte dat discussies op X de laatste tijd een meer bearish toon hebben gekregen, maar dat dit geen juiste weergave is van de werkelijke staat van het Cardano-netwerk. In een bericht op X schreef Hoskinson het volgende:

“Inmiddels hebben jullie waarschijnlijk gemerkt dat de stemming op X rond Cardano negatiever is geworden. Deze verandering is geen teken dat ons project faalt, maar eerder het gewenste resultaat van Voltaire.”

Cardano heeft net als ander blockchain-netwerken te maken gehad met mislukte projecten. Cardano staat zelfs bovenaan de lijst van ‘Dead Coins’, volgens een rapport van AlphaQuest. Dit komt omdat maar liefst 74% van de projecten op het netwerk inactief is geworden. Hierdoor behoort Cardano tot een van de tien ecosystemen met de meeste inactieve munten.

Hoskinson legde in zijn bericht uit dat dit probleem te wijten is aan het niet goed opschalen van de governance van Cardano om aan de behoeften van het ecosysteem te voldoen. Volgens hem zijn er nog verschillende onderdelen van de roadmap, groeistrategieën en samenwerkingsverbanden die de groei van het netwerk moeten bevorderen.

De Voltaire-periode biedt veelbelovende periode

Hoskinson voegde eraan toe dat de Voltaire-periode, die decentralisatie moet brengen, waarschijnlijk een keerpunt zal zijn. Op 1 september 2024 voltooide Cardano de Chang Hard Fork, waarmee het officieel de langverwachte Voltaire-periode inging.

Een ander veelbelovend project is de Cardano Native Asset, dat Hoskinson ziet als essentieel voor het succes van het netwerk. Volgens hem zijn bewaring en liquiditeit ook van cruciaal belang. Hoskinson benadrukte verder de transparante structuur van Cardano, die een grote invloed heeft gehad op de publieke opinie. Hij wees op het belang van de on-chain governance van het netwerk en de toewijding om gebruikers in meer dan 100 landen te dienen.

De Cardano-leider benadrukte dat “kortetermijndenken, marktmanipulatie en bedrijven die op zoek zijn naar een handreiking” geen plaats hebben in de Cardano-gemeenschap. “Cardano is niet aan het sterven. Het bloeit en groeit. Het is ook een van de weinige cryptocurrencies die nog echt een cryptocurrency wil zijn en geen beschermeling van BlackRock en Wall Street voor korte termijn winst.” voegde hij daaraan toe.