Fidelity Ethereum ETF noteert grootste dagelijkse uitstroom sinds lancering

Op 1 oktober zag het Fidelity Ethereum Fund (FETH) een uitstroom van meer dan $25 miljoen, wat een nieuw record betekent voor dagelijkse uitstromen onder alle spot Ether exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, met uitzondering van de Grayscale Ethereum Trust (ETHE).

Op diezelfde dag registreerden alle spot Ether ETF’s gezamenlijk een uitstroom van $48,6 miljoen, verdeeld over negen verschillende aanbieders. FETH, ETHE en de Bitwise Ethereum ETF (ETHW) waren verantwoordelijk voor respectievelijk $25 miljoen, $26,6 miljoen en $0,9 miljoen aan uitstroom.

De enige twee ETF’s die een positieve instroom noteerden, waren de 21Shares Core Ethereum ETF (CETH) en de VanEck Ethereum ETF (ETHV), met respectievelijk $1,2 miljoen en $2,7 miljoen. De overige ETF’s lieten geen verandering zien.

Hoewel Grayscale’s ETHE nog steeds het record voor de grootste dagelijkse uitstroom heeft, benadrukt de uitstroom bij Fidelity de druk op de Ethereum ETF-markt. Desondanks blijft FETH het op één na grootste fonds met een totale investering van $453,5 miljoen. De iShares Ethereum Trust (ETHA) van BlackRock heeft nog steeds de grootste totale investeringen en bereikte op 1 oktober meer dan $1,14 miljard.

Ondanks aanhoudende instromen bij andere aanbieders in de afgelopen drie maanden, komt de totale uitstroom bij Grayscale dicht bij de grens van $3 miljard. Hierdoor staat het totaal aan investeringen in Amerikaanse spot Ether ETF’s momenteel op een tekort van $572 miljoen.

De spot Bitcoin ETF-markt volgde een vergelijkbare trend, met een totale uitstroom van $242,6 miljoen op 1 oktober. Dit was de grootste uitstroom sinds 3 september. Het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) noteerde de grootste uitstroom met $144,7 miljoen, gevolgd door de ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), die een uitstroom van $84,3 miljoen rapporteerde.

De prijs van Bitcoin daalde bijna $4.000 na de raketaanval van Iran op Israël op 1 oktober, maar herstelde zich later naar $61.750 op het moment van publicatie.