XRP Ledger lanceert twee belangrijke upgrades terwijl anticipatie op RLUSD toeneemt

De XRP Ledger (XRPL) heeft onlangs twee belangrijke updates uitgerold, wat samenvalt met de groeiende speculatie rond de mogelijke lancering van Ripple’s stablecoin RLUSD. Deze upgrades komen op een moment dat de voortdurende ontwikkeling van Ripple op de XRPL veel aandacht trekt en de vraag doet toenemen hoe deze veranderingen het ecosysteem en de functionaliteit van de stablecoin zullen beïnvloeden.

XRP Ledger implementeert twee grote updates

Volgens een rapport van XRPScan heeft XRP Ledger op vrijdag de updates “fixEmptyDID” en “fixPreviousTxnID” doorgevoerd, met steun van 31 validators. Hiermee werd de vereiste drempel van 28/35 validators overschreden voor de implementatie.

De eerste upgrade, fixEmptyDID, is gericht op het stoppen van het aanmaken van lege DID-invoeren die eerder onnodige ruimte in beslag namen zonder enige toegevoegde waarde. Voortaan zullen transacties die proberen dergelijke invoeren aan te maken een foutmelding ontvangen. Deze verbetering zal naar verwachting de efficiëntie van het grootboek aanzienlijk verhogen zonder het bestaande proces te verstoren.

De tweede upgrade, fixPreviousTxnID, richt zich op het verbeteren van de transactietracking door velden zoals PreviousTxnID en PreviousTxnLgrSequence toe te voegen. Voorheen ontbraken deze velden soms, wat het moeilijk maakte om de transactiegeschiedenis nauwkeurig te volgen. Door deze wijzigingen kan de XRPL nu nauwkeuriger transactiegegevens beheren.

Beide upgrades zullen niet alleen de operationele efficiëntie van de XRPL verbeteren, maar ook de blockchain beter in staat stellen om complexere toepassingen in de toekomst te ondersteunen.

De recente upgrade komt kort na de eerdere integratie van de fixAMMv1_1-amendement, die aanzienlijke verbeteringen belooft in efficiëntie en liquiditeitsbeheer. Deze update was ook cruciaal voor Ripple, vooral met het oog op de lancering van RLUSD.

Voorbereiding op Ripple’s stablecoin RLUSD

Ripple is momenteel tevens bezig met het testen van zijn stablecoin, RLUSD, op zowel de XRPL als het Ethereum-netwerk. Recentelijk heeft Ripple twee batches van de stablecoin uitgegeven, elk ter waarde van 485 RLUSD. Hierdoor is de aandacht verschoven naar de mogelijke impact van de nieuwste XRPL-upgrades op de werking van RLUSD.

Monica Long, president van Ripple, heeft bevestigd dat de lancering van RLUSD gepland staat voor dit jaar, mits goedkeuring door Amerikaanse toezichthouders. De stablecoin krijgt al veel tractie, en er wordt verwacht dat het een breder scala aan toepassingen zal bedienen dan Ripple’s native token XRP.

Long merkte ook op dat gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) op de XRPL zouden kunnen profiteren van de verhoogde efficiëntie die de stablecoin biedt, terwijl XRP beter geschikt blijft voor kleinere cryptotransacties. Deze opmerkingen suggereren dat de recente upgrades van de XRP Ledger zowel RLUSD als XRP meer functionaliteit en flexibiliteit kunnen bieden binnen het groeiende ecosysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!