SEC-voorzitter zegt wat er mis is met de cryptomarkt

De voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, heeft onlangs benadrukt wat er volgens hem mis is met de cryptomarkt. Hij gaf naar verluidt aan dat de crypto-industrie “vol met fraude, oplichters en bedriegers”, meldt de BBC.

Het rapport citeert verder Gensler die aangaf dat investeerders over de hele wereld “te veel geld hebben verloren” als gevolg van cryptobedrijven die weigeren de wetten te volgen die de SEC moet handhaven. Hij zei het onderstaande:

“Crypto is slechts een klein onderdeel van de Amerikaanse en wereldwijde kapitaalmarkten, maar het kan het vertrouwen van gewone investeerders in de kapitaalmarkten ondermijnen.”

Gensler beschuldigde cryptobedrijven er ook van dat ze zich niet houden aan de al lang bestaande regels die zijn ontworpen om particuliere beleggers te beschermen tegen kwaadwillenden die geld willen ophalen bij het publiek. Hij beschreef het als volgt:

“Dit is een veld [crypto-industrie] dat is ontstaan, en alleen omdat ze hun crypto-activa registreren in een nieuw boekhoudkundig grootboek, zeggen ze [ten onrechte] ‘we denken niet dat we willen voldoen aan de beproefde wetten’.”

In maart legde de SEC-voorzitter uit waarom hij vindt dat verplichte openbaarmakingen door bedrijven die geld willen ophalen bij het publiek belangrijk zijn. Hij sloot af met:

“De voordelen van beleggers die toegang hebben tot openbaarmaking die vereist is door wetten en regels, zijn talrijk. Ten eerste bevordert openbaarmaking efficiëntere markten. Het bevordert een betere prijsbepaling. Het verstrekken van meer informatie resulteert in prijzen die de vooruitzichten van een bedrijf nauwkeuriger weerspiegelen.

Ten tweede leveren dergelijke prijzen waardevolle signalen op, waardoor kapitaal naar het meest productieve gebruik stroomt en zo kapitaalvorming wordt bevorderd.

Ten derde bevordert openbaarmaking het vertrouwen in markten en de bedrijven die geld ophalen bij het publiek.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!