SEC keurt optiehandel goed voor BlackRock’s iShares Bitcoin Trust op Nasdaq

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zojuist goedkeuring verleend voor de handel in opties op de BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) op de Nasdaq-beurs. Deze goedkeuring, officieel aangekondigd op 20 september, is een belangrijke mijlpaal in de groeiende markt voor Bitcoin ETF’s en biedt beleggers nieuwe mogelijkheden.

Details van de goedkeuring en handelsmechanisme

De opties op de iShares Bitcoin Trust zullen worden verhandeld volgens dezelfde regels als andere ETF-opties, zoals aangegeven door de SEC. Deze opties geven handelaren het recht, maar niet de verplichting, om Bitcoin (BTC) te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs binnen een specifieke periode. Dit zogenaamde American-style contract kan op elk moment vóór de vervaldatum worden uitgeoefend, wat flexibiliteit en strategische planning mogelijk maakt voor beleggers.

Voor deze goedkeuring moet het onderliggende activum, Bitcoin, aan bepaalde criteria moet voldoen, zoals brede verspreiding, actieve handel, en een groot aantal uitstaande aandelen. Dit helpt om een veilige en ordelijke markt te waarborgen, wat zowel institutionele als particuliere beleggers aantrekt. De succesvolle goedkeuring door BlackRock van deze regelgevende obstakels schept een precedent voor toekomstige cryptocurrency-investeringen.

Strategische timing en marktvooruitzichten

De timing van de goedkeuring valt samen met een periode van toenemende interesse in cryptovaluta-investeringen. De introductie van optiehandel op IBIT op Nasdaq zal waarschijnlijk meer traditionele beleggers aantrekken die op zoek zijn naar gediversifieerde beleggingsstrategieën binnen de groeiende cryptomarkt. Analisten voorspellen dat deze stap de weg kan vrijmaken voor nog meer innovatieve financiële producten rond Bitcoin en andere cryptovaluta.

De goedkeuring van optiehandel op BlackRock’s Bitcoin ETF door de SEC markeert een belangrijke stap in de evolutie van de cryptomarkt. Met deze nieuwe mogelijkheden worden geavanceerdere handelsstrategieën mogelijk, terwijl strenge regelgeving de marktstructuur verder stabiliseert. Beleggers moeten deze ontwikkelingen nauwlettend volgen, aangezien ze nieuwe kansen kunnen bieden en wijzen op een meer volwassen en gereguleerde markt voor toekomstige cryptocurrency-producten.

BNY Mellon krijgt vrijstelling vanuit SEC voor Bitcoin-bewaring

De goedkeuring komt tevens na het grote nieuws vanuit de grootste Amerikaanse bewaarbank, Bank of New York Mellon (BNY Mellon). De bank heeft namelijk vrijstelling gekregen van een controversiële regel van de Securities and Exchange Commission (SEC), bekend als Staff Accounting Bulletin No. 121 (SAB 121). Deze regel verplichtte financiële instellingen die cryptovaluta bewaren voor klanten, om deze activa als bedrijfsschulden te rapporteren en specifieke informatie over de waarde van de digitale activa openbaar te maken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!