Solana implementeert Frankendancer-upgrade en stijgt met 9%

Solana’s Frankendancer-upgrade, die onderdelen van de Firedancer-validatorclient integreert, is nu actief op het mainnet van het netwerk. Tijdens de lopende 2024 Solana Breakpoint-conferentie gaf netwerkvalidator Jump Crypto een live demonstratie van deze upgrade. Dit positieve nieuws heeft geleid tot een stijging van de SOL-prijs met 9% in de afgelopen 24 uur.

Jump Crypto toonde op de Solana Breakpoint-conferentie dat Frankendancer succesvol op het mainnet draait. Uit gegevens van GitHub blijkt dat de upgrade klaar is voor gebruik, en validators zullen deze binnenkort invoeren. De Frankendancer-upgrade is een belangrijke stap in de verdere integratie van Firedancer, wat de drie belangrijkste onderdelen van de Solana Labs-client zal herschrijven.

De upgrade is bedoeld om elk onderdeel te optimaliseren voor maximale efficiëntie, zodat validatorclients optimaal kunnen presteren. Daarnaast zal het netwerk in staat zijn om grotere hoeveelheden data te verwerken en hardware beter te benutten. De upgrade zal ook helpen om het Solana-protocol duidelijk te documenteren en te standaardiseren, zodat iedereen een validator kan opzetten zonder kennis van de programmeertaal Rust.

De Frankendancer-upgrade heeft ook als doel om meer diversiteit te brengen in validatorclients en de algehele prestaties van het netwerk te verbeteren. Dit nieuws komt kort nadat Solana bekendmaakte dat de ZK-compressietechnologie live is gegaan op het mainnet.

Ondertussen bevestigde Jump’s Chief Science Officer Kevin Bowers tijdens de conferentie dat Firedancer, de complete validatorclient, al draait op het testnet. Hij gaf echter geen exacte datum voor wanneer deze op het mainnet live zal gaan.

De prijs van SOL is in de afgelopen 24 uur met 9% gestegen en heeft de grens van $150 weer doorbroken na de aankondiging van de Frankendancer-upgrade. Het handelsvolume van de munt steeg eveneens met meer dan 8%, met een totaal van meer dan $3 miljoen aan transacties.

Dit nieuws versterkt de positieve vooruitzichten voor SOL, die zich onderscheidt als een van de sterkst stijgende cryptocurrencies tijdens het recente herstel van de markt.

Verder benadrukte vermogensbeheerder Franklin Templeton eerder dat de Firedancer-upgrade de netwerkproblemen van Solana, zoals downtime, zal oplossen. Ze verwachten dat SOL, naast Bitcoin en Ethereum, zal uitgroeien tot een van de drie grootste crypto-activa. Momenteel staat SOL op de vijfde plaats qua marktkapitalisatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!