Donald Trump koopt hamburgers met Bitcoin, in ondersteuning van DeFi

Voormalig president van de Verenigde Staten en recentelijk een voorstander van decentrale financiën (DeFi), Donald Trump, zorgde gisteren wederom voor opschudding door als eerste voormalige Amerikaanse president een Bitcoin (BTC)-transactie openbaar te maken. Waar de transactie voor was? Om een hamburger te kopen.

“Geschiedenis in wording”

Tijdens een campagnestop in New York, bezocht Trump Pubkey, een restaurant dat bekendstaat om het accepteren van Bitcoin, om een dozijn cheeseburgers te kopen. Fox News deelde beelden van Trump die het restaurant binnenwandelt en met hulp van het personeel zijn Bitcoin-aankoop voltooit.

Deze stop vond plaats voorafgaand aan een campagne-evenement op Long Island. Ook Anthony Pompliano, een bekende Bitcoin-voorstander, was aanwezig tijdens de stop. Dit werd gedeeld op Trumps Truth Social-account, waar hij de transactie “geschiedenis in wording” noemde.

Pubkey deelde het moment ook enthousiast via hun officiële X-account: “President @realDonaldTrump koopt hamburgers bij PubKey met Bitcoin. Blokhoogte: 861871.” Terwijl hij de burgers uitdeelde, vertelde Trump aan het enthousiaste publiek: “Dit is een cryptoburger.”

Steun voor DeFi-project World Liberty Financial

Trump’s bezoek aan Pubkey volgde twee dagen na zijn steunbetuiging voor World Liberty Financial, een DeFi-project waar hij en zijn zonen nauw bij betrokken zijn. Dit project, dat onlangs is gelanceerd, zal een niet-overdraagbaar governance-token genaamd WLFI uitgeven.

Tijdens de lancering van World Liberty Financial uitte Trump zijn zorgen over het huidige Amerikaanse regelgevingsklimaat, vooral met betrekking tot de cryptosector. Hij waarschuwde dat cryptobedrijven te maken zullen krijgen met streng toezicht als zijn tegenstander, Kamala Harris, de verkiezingen wint. Trump gaf aan dat cryptostartups in de “hel zullen leven” onder toezicht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), mochten de verkiezingen niet in zijn voordeel uitpakken.

De “crypto president”

Ondanks dat Trump eerder Bitcoin een “oplichterij” noemde, is zijn houding tegenover de koningsmunt duidelijk veranderd. Hij belooft nu de Verenigde Staten om te vormen tot de “cryptohoofdstad van de wereld” als onderdeel van zijn campagne voor 2024. Trump heeft zich uitgesproken voor het ontslaan van toezichthouders die volgens hem innovaties in de weg staan en ondernemers bang maken met rechtszaken en dagvaardingen.

Crypto is een belangrijk punt geworden in de presidentsverkiezingen van 2024, waarbij Trump zichzelf heeft gepositioneerd als de kandidaat die de cryptosector steunt. Met het accepteren van cryptodonaties en zijn vurige pleidooien voor de industrie, lijkt Trump zijn positie als “crypto president” te versterken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!