Ethereum whale verkoopt na 8 jaar te holden voor 446x

Na meer dan acht jaar het vasthouden van een Ethereum-bezit en een indrukwekkend rendement van 446x te hebben behaald, heeft een Ethereum-whale die actief was tijdens het Satoshi-tijdperk onlangs een deel van zijn activa verkocht.

Volgens gegevens van Ember kocht deze whale in februari 2016 16.636 ETH via ShapeShift voor slechts $5,23 per ETH. Na de aanzienlijke prijsstijgingen van Ethereum besloot de whale een deel van zijn holdings te verkopen, waarbij hij 350 ETH verkocht tegen een prijs van $2.340, wat resulteerde in een winst van 446x. Deze verkoop valt samen met de huidige problemen van Ethereum, dat moeite heeft om zijn eerdere opwaartse trend vast te houden.

Het ecosysteem van Ethereum vertoont momenteel zwakte door tegenvallende prestaties en een sterke afname in gebruik. De ETH/BTC-verhouding is voor het eerst in drieënhalf jaar onder de 0,4 gedaald, wat erop wijst dat ETH achterloopt op Bitcoin (BTC).

Door de recente daling kiezen steeds meer investeerders voor Bitcoin en andere activa in plaats van Ethereum, wat wijst op een bredere afname van het vertrouwen in Ethereum. De aanbodcijfers van het netwerk tonen ook een zorgwekkend beeld: met slechts 135.000 ETH die jaarlijks worden verbrand, is de verbrandingssnelheid van Ethereum momenteel laag.

De ontwikkelaars van Ethereum hadden geen deflatoir model verwacht. In plaats daarvan maken investeerders zich nu zorgen over de toename van het aanbod van ETH, dat momenteel een jaarlijkse groei van 0,68% kent. Ondanks deze uitdagingen blijft Ethereum een belangrijke speler in de blockchain-sector.

Toch kan het marktaandeel van ETH onder druk blijven staan door lage netwerkactiviteit en het ontbreken van vernieuwende ontwikkelingen die de interesse van gebruikers kunnen aanwakkeren. Nieuwe doorbraken zoals NFT’s en DeFi, die in 2021 voor veel opwinding zorgden, blijven uit. Hoewel er enige hoop was op groei van Real World Assets (RWAs) voorafgaand aan de Bitcoin halvering, lijkt de markt dit nog niet op te pakken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!