XRP koers stijgt terwijl Robinhood de munt opnieuw noteert

Nu Ripple Labs, het bedrijf achter de bekende cryptocurrency XRP, meer juridische duidelijkheid gekregen heeft, heeft de grote Amerikaanse beurs Robinhood wederom besloten om de munt weer aan te bieden op haar platform.

Door het opnieuw te noteren, herstelde de financiële marktleider Robinhood Markets Inc. zijn steun voor XRP. Opmerkelijk is dat het makelaarskantoor nog steeds wacht om de nieuwe ontwikkeling officieel aan te kondigen. Een blik op de pagina met ondersteunde activa bevestigt echter dat XRP nu aangeboden wordt naast Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Toncoin (TON) en zelfs Dogwifhat (WIF)

XRP prijs stijgt met 4%

De XRP-community is enthousiast over deze notering, vooral gezien het potentieel ervan. Noteringen op dergelijke tophandelsplatformen verbeteren vaak aanzienlijk de marktuitzichten van de betreffende crypto-activa.

In het licht van de geleidelijk toenemende duidelijkheid met betrekking tot de regulering van Ripple-geassocieerde XRP, heeft de native cryptocurrency van de XRP Ledger positieve tractie gekregen. Op het moment van schrijven werd XRP verhandeld voor $0,5915, wat overeenkomt met een stijging van 3,78% in de afgelopen 24 uur. Dit maakt het de enige munt met positieve winsten in de top 10 van alle activa.

Robinhood neemt Bitstamp over

Al in juni vermoedden veel analisten en marktwaarnemers de mogelijke notering van de XRP. Ze koppelden het aan de overname van collega-cryptobeurs Bitstamp. De overname van Bitstamp in een deal van 200 miljoen contanten markeert een aanzienlijke uitbreiding van de stap van het bedrijf naar de cryptomarkt.

Deze overname is Robinhood’s kans om zijn aanbod van digitale activa te verbeteren en zijn positie in de snelgroeiende cryptomarkt te verstevigen. Bovendien plaatst het Robinhood in directe concurrentie met prominente beurzen zoals Coinbase en Binance.

Grayscale introduceert XRP Trust

Naast de steun van Robinhood en andere beurzen, trok XRP de aandacht van vermogensbeheerder Grayscale. Een paar dagen geleden kondigde de vermogensbeheerder plannen aan om een ​​gesloten fonds te lanceren dat zich richt op XRP. Met de opnieuw gelanceerde XRP Trust kunnen beleggers direct blootstelling krijgen aan XRP.

Grayscale bood dit product eerder aan, maar sloot het in 2021 nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) XRP aanviel vanwege de effectenstatus ervan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!