Trump kondigt lanceringsdatum aan voor World Liberty Financial

Donald Trump heeft de lanceringsdatum aangekondigd voor World Liberty Financial, een nieuw cryptocurrency-project van zijn familie, wat wijst op een sterkere betrokkenheid bij de crypto-wereld. De aankondiging werd donderdagmiddag gedaan, waarbij Trump zijn supporters uitnodigde voor een live evenement op Twitter Spaces op 16 september om 20.00 uur ET.

Volgens een verslag van Jason Shebnell op The Block is het project de afgelopen maanden in ontwikkeling geweest. Trump, samen met zijn zonen Trump Jr. en Eric Trump, heeft sinds 6 augustus al signalen gegeven over plannen in de cryptocurrency- en gedecentraliseerde financiële (DeFi) sectoren.

Op 3 september werd er meer informatie onthuld, dat World Liberty Financial gebruik zal maken van het Aave-platform binnen de Ethereum-blockchain, met een focus op een “kredietaccountsysteem” zoals beschreven in een aankomende whitepaper.

In zijn herverkiezingscampagne heeft Trump zijn houding ten opzichte van cryptocurrencies aangepast. Afgelopen zomer sprak hij op de Bitcoin 2024-conferentie, waar hij beloofde SEC-voorzitter Gary Gensler te ontslaan bij herverkiezing en de verkoop van de 213.000 BTC aan Bitcoinbezittingen van de Amerikaanse overheid stop te zetten.

The Block meldde ook dat Corey Caplan, medeoprichter van Dolomite, als adviseur is aangesteld voor World Liberty Financial, wat de focus van het project op crypto-expertise benadrukt. Om de veiligheid te waarborgen, werkt het project samen met bekende bedrijven zoals Zokyo, Fuzzland, PeckShield en BlockSecTeam. Volgens een Telegram-bericht van het projectteam is hun code grondig gecontroleerd door deze beveiligingsexperts, met als prioriteit de bescherming van gebruikers.

Op 10 september werd er gemeld dat afgevaardigde Maxine Waters, de leidende Democraat van de House Financial Services Committee, haar zorgen heeft geuit over het project. Waters benadrukte de potentiële risico’s van DeFi, zoals kwetsbaarheden voor hacks, oplichting en belangenconflicten die consumenten en investeerders kunnen schaden. Ze noemde World Liberty Financial specifiek in haar opmerkingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!