Solana (SOL) trotseert markttrends met gestage groei

Ondanks een algemene neergang die grote cryptovaluta’s treft, heeft Solana (SOL) de afgelopen week een sterk herstel laten zien. Deze opwaartse beweging wekt optimisme op bij investeerders, die op zoek zijn naar signalen van verdere winst.

Een recente analyse door TradingShot wijst op het potentieel voor een aanzienlijke stijging in de prijs van SOL. Volgens de analyse zou Solana in deze marktcyclus zo hoog kunnen stijgen als $4.000, gedreven door belangrijke technische indicatoren die momenteel de prestaties vormgeven.

Prijsverwachtingen: Mikken op $850 en verder

TradingShot identificeert het 1-weekse voortschrijdend gemiddelde (MA50) van Solana als een cruciaal steunniveau dat historisch gezien een belangrijke rol heeft gespeeld in het bepalen van de prijstrends. In juni werd verwacht dat SOL deze MA50 zou testen, wat inderdaad begin augustus gebeurde, gevolgd door een herstel. Echter, met recente marktcorrecties zijn er zorgen dat dit steunniveau mogelijk niet standhoudt. Mocht dit gebeuren, dan is het volgende niveau om in de gaten te houden de 1-weekse MA200, die de voortzetting van Solana’s bullish cyclus zou kunnen uitdagen.

Een andere belangrijke technische indicator om op te letten is Solana’s 1-weekse relatieve sterkte-index (RSI). Na een dubbele top in maart kwam SOL in een correctiefase en nadert het nu de “koopzone” van zijn bullcyclus. Dit is doorgaans waar de interesse van investeerders toeneemt tijdens bullish fases.

Historisch gezien heeft Solana enorme groei gezien, zoals een spectaculaire stijging van meer dan 51.250% in de vorige cyclus. Als een soortgelijk patroon zich deze keer ontvouwt, suggereert TradingShot een potentiële piek die de $4.000 zou kunnen overschrijden. Voor meer voorzichtige, kortetermijninvesteerders kan een conservatiever doel van $850 echter realistischer zijn.

Met Solana die momenteel rond de $134 wordt verhandeld, zou het bereiken van $850 een groei van 534% betekenen, terwijl het behalen van het ambitieuze doel van $4.000 zou resulteren in een verbluffend rendement van 2.885% voor degenen die de token nu bezitten.

Whaleactiviteit suggereert sterke marktsentiment

Een van de drijvende krachten achter de mogelijke groei van Solana is de activiteit van grote houders, vaak aangeduid als “whales.” Onlangs kocht een whale 34.807 SOL-tokens ter waarde van ongeveer $4,52 miljoen, waardoor hun totale bezit op ongeveer 207.000 tokens komt, met een waarde van $29 miljoen. Deze whale heeft sinds februari gestaag deze tokens naar zelf-custody verplaatst, wat wijst op een strategische benadering van accumulatie. Bovendien heeft de walvis 115.135 SOL ingezet, ter waarde van ongeveer $15,3 miljoen, wat de bullish vooruitzichten voor lange termijn beleggers versterkt.

Stijgende dagelijks actieve gebruikers signaleren groeiende adoptie

De positieve vooruitzichten voor Solana worden verder versterkt door de sterke toename van het aantal dagelijks actieve gebruikers op het netwerk. Recente gegevens tonen een recordhoogte van 5,5 miljoen actieve gebruikers, waarmee het andere blockchain-netwerken zoals NEAR, dat 2,9 miljoen gebruikers noteerde, overtreft. Deze stijging in gebruikersactiviteit is vooral opmerkelijk gezien de recente neergang in de bredere cryptomarkt, wat de groeiende adoptie van Solana benadrukt. De opleving begon eind augustus en versnelde aanzienlijk tegen 8 september, waarbij het aantal gebruikers van Solana binnen enkele dagen meer dan verdubbelde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!