Elon Musks SpaceX bezit bijna $500 miljoen aan BTC

Hoewel SpaceX, opgericht en geleid door techmiljardair Elon Musk, vooral bekend staat om zijn baanbrekende technologieën en succesvolle lanceringen, is de Amerikaanse lucht- en ruimtevaartfabrikant ook verrassend optimistisch over de koningsmunt, Bitcoin (BTC).

Volgens on-chain speurneuzen Arkharm Intelligence is de Bitcoin-voorraad van SpaceX momenteel ongeveer $500 miljoen waard, wat duidt op zijn optimistische visie op BTC. Het gaf het volgende aan:

“Maar wist je dat SpaceX niet alleen optimistisch is over de ruimte? Ze zijn ook optimistisch over BTC, met bijna $500 miljoen aan holdings.”

Elon Musk en crypto

Hoewel Musk eerder op de pro-Bitcoin “The B Word”-conferentie in 2021 zei dat SpaceX wat Bitcoin bezat, was de omvang van de BTC-investering van het bedrijf onbekend tot Arkhams rapport eerder dit jaar. “Ik bezit Bitcoin, Tesla bezit Bitcoin, SpaceX bezit Bitcoin”, zei de techondernemer destijds, waarbij hij tevens onthulde dat hij ook persoonlijk Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE) bezit.

Musk heeft een lange en turbulente staat van dienst in het proberen te integreren van crypto in de werking van zijn bedrijven. In maart 2021 begon Tesla Bitcoin te accepteren als betaaloptie voor de aankoop van nieuwe elektrische auto’s. Het programma werd echter minder dan twee maanden later opgeschort, waarbij Musk zorgen aanhaalde met betrekking tot de milieu-impact van het energie-intensieve Bitcoin-miningproces.

Naast zijn eerdere poging om BTC te accepteren, doen er nog steeds geruchten de ronde dat Musk uiteindelijk Dogecoin wilt gaan integreren in X (voorheen Twitter). Tot op heden is er echter nog niks officieel bekendgemaakt vanuit Musk en is het afwachten of dit uiteindelijk werkelijkheid gaat worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!