Magic Eden krijgt kritiek om scheiden van diensten voor Amerikanen

Magic Eden, een NFT-marktplaats, heeft aangekondigd dat het een nieuw domein zal lanceren dat exclusief is voor Amerikaanse gebruikers. In de aankondiging van 5 september werd vermeld dat het nieuwe Amerikaanse domein dezelfde diensten zal bieden als voorheen, terwijl het internationale .io-domein verbeterde functies en innovaties zal introduceren.

Deze beslissing leidde tot veel kritiek binnen de crypto-gemeenschap, waarbij sommigen zich buitengesloten voelen vanwege vermeende beperkingen in de toegang tot bepaalde diensten.

Kort na de aankondiging uitten leden van de crypto-gemeenschap op X hun zorgen over de scheiding van diensten en de verandering van domeinen. Er ontstond onrust over populaire functies van het platform, zoals het feit dat airdrops niet beschikbaar zouden zijn voor gebruikers in de Verenigde Staten.

Een gebruiker klaagde dat Magic Eden van plan lijkt om “alle” Amerikaanse gebruikers te beperken in het gebruik van het platform en de mogelijkheid om geld te verdienen, waarbij het platform werd aangeduid als een “gecentraliseerde entiteit.”

De scheiding van diensten lijkt te worden veroorzaakt door toenemende druk van Amerikaanse regelgevers. Magic Eden neemt mogelijk voorzorgsmaatregelen vanwege de recente Wells-notice van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan het NFT-platform OpenSea.

Ondanks deze maatregelen vroeg een gebruiker Magic Eden om “eerlijk te zijn” en te verklaren dat “de Amerikaanse toezichthouders ons aanpakken […] maak je keuzes dienovereenkomstig.”

Op 22 augustus bracht de Magic Eden Foundation de ME-token uit, gericht op het verbeteren van cross-chain handel en het uitbreiden van het platform en de integratie van gedecentraliseerde applicaties (DApp).

Volgens een persbericht heeft de ME Foundation als doel de ontwikkeling van het ME-ecosysteem en de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) te ondersteunen. Het ME-token zal een belangrijke rol spelen binnen Magic Eden, dat van plan is als eerste deze token te adopteren om het ecosysteem te versterken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!