Bluntz voorspelt dat Ethereum zijn low heeft behaald

Een bekende crypto-analist, die in 2018 de bodem van Bitcoin zes maanden van tevoren correct voorspelde, is nu optimistisch over Ethereum (ETH). De analist, bekend onder de naam Bluntz, deelde met zijn 273.300 volgers op het sociale mediaplatform X dat Ethereum mogelijk zijn dieptepunt heeft bereikt, nadat de koers in augustus zijn laagste punt in zes maanden bereikte.

Bluntz gelooft dat Ethereum nu op het punt staat een belangrijk koersbereik terug te winnen, waarbij de bovenkant van dit bereik rond de $2.850 ligt. Deze positieve verwachting wordt ondersteund door wat hij ziet als een bullish divergentie op de drie-daagse grafiek ten opzichte van Bitcoin (BTC). Een bullish divergentie treedt op wanneer de prijs van een asset lagere toppen bereikt, terwijl een indicator zoals de Relative Strength Index (RSI) hogere bodems laat zien, wat wijst op een mogelijk herstel.

Blunz / X

Verder suggereert Bluntz, met behulp van de Elliott Wave-theorie, dat Ethereum zich in een vijf-golfpatroon bevindt op de vier-uurs grafiek. Volgens deze theorie beweegt de hoofdtrend van een asset zich in een reeks van vijf golven, terwijl correcties plaatsvinden in drie golven. Dit patroon wijst volgens hem op een mogelijke opwaartse beweging van Ethereum in de komende dagen, waarbij de koers mogelijk kan stijgen tot ongeveer $3.400.

Op het moment van schrijven wordt Ethereum verhandeld rond $2.562, terwijl de ETH/BTC-verhouding 0,04256 BTC bedraagt. Een andere factor die bijdraagt aan Bluntz’ optimisme is de relatieve zwakte van Solana (SOL) ten opzichte van Ethereum. Volgens hem staat Solana op het punt om verder te dalen in waarde ten opzichte van ETH, wat Ethereum mogelijk nog aantrekkelijker maakt als investering. Op dit moment wordt SOL/ETH verhandeld tegen 0,05727 ETH, wat neerkomt op ongeveer $146.

Bluntz / X

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!