Trump en Dogecoin: Een win-win situatie?

De prijsbewegingen van Dogecoin (DOGE) zijn steeds meer verbonden geraakt met de peilingen van de Amerikaanse verkiezingen, waarbij een mogelijke overwinning van Trump als gunstig voor de meme coin wordt gezien. Tevens gaf Elon Musk, de CEO van Tesla, onlangs op X aan dat hij openstaat om te dienen in een Trump-administratie, specifiek in een nieuw benoemd “DOGE-departement.”

Musk stemt in om te dienen in het DOGE-departement

Musk’s bericht volgde op een recent interview met de Republikeinse presidentskandidaat, waarin Trump aangaf Musk te overwegen voor een belangrijke rol, mocht hij akkoord gaan. In reactie op het recente bericht van Musk, reageerde Trump op het voorstel van Musk, waarbij zei hij “zeker” zou overwegen om Musk een rol als adviseur of in zijn kabinet aan te bieden.

Musk’s bereidheid om te dienen in wat hij het “Department of Government Efficiency” (DOGE) noemt, werd benadrukt in een door AI gegenereerde afbeelding die hij deelde, waarmee hij speels zijn bereidheid om bij te dragen aan een door Trump geleide regering suggereerde.

Dogecoin reageert op het nieuws

Dogecoin heeft de afgelopen weken een gematigde prestatie laten zien, maar de goedkeuring van Musk leidde tot een lichte stijging van de prijs. Analisten van Galaxy Trading voorspellen dat Dogecoin (DOGE) verdere winsten zou kunnen boeken, wat mogelijk een opwaartse trend in de markt zou veroorzaken.

Deze optimistische vooruitzichten worden verder ondersteund door gegevens van IntoTheBlock, die een significante afname in netto-instroom naar beurzen laten zien in de afgelopen week, met een daling van $4,4 miljoen. Dit suggereert dat meer investeerders hun Dogecoin naar privéportefeuilles verplaatsen, wat de verkoopdruk vermindert en een positieve impact op de prijs van de coin zou kunnen hebben.

Trump staat voor in de peilingen

Ondertussen zijn de kansen van Trump om de verkiezingen te winnen verbeterd op Polymarket, met nu een kans van 52% vergeleken met de 47% van Harris. Musk, vaak de “DogeFather” genoemd, heeft steun betuigd aan Trump in de verkiezingen van 2024.

In een recente poll op X vroeg Musk aan gebruikers op wie ze zouden stemmen: Trump of Harris. De onwetenschappelijke poll toonde aan dat 76,4% van de respondenten op Trump zou stemmen, terwijl 23,6% Harris steunde, met bijna 3 miljoen getelde stemmen.

In een gerelateerd nieuwsitem heeft Dogecoin-medeoprichter Billy Markus publiekelijk kritiek geuit op het Democratische voorstel om de belasting op vermogenswinsten en ongerealiseerde winsten voor de rijken te verhogen. Hij merkte sarcastisch op dat hij het prima vindt om ongerealiseerde winsten te belasten als hij ook terugbetalingen zou krijgen voor ongerealiseerde verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!