McDonald’s Instagram gehackt: $700.000 in Solana gestolen

Hackers hebben op 21 augustus opnieuw toegeslagen, en dit keer was McDonald’s het ongelukkige doelwit. Het officiële Instagram-kanaal van de fastfoodgigant werd overgenomen om een ​​meme coin genaamd “GRIMACE” op het Solana-netwerk te promoten.

Kort nadat “GRIMACE” op het officiële Instagram kanaal van McDonald’s werd gepromoot, steeg de waarde van de token aanzienlijk. De waarde bereikte $25 miljoen, maar crashte vervolgens net zo snel.

Niet veel later bewerkte de hacker ook de biografie van het Instagram-kanaal van McDonald’s, waarin kopers werden bedankt voor $700.000 aan Solana (SOL).

De berichten waarin de hacker de meme coin promootte, evenals de aangepasts biografie, zijn inmiddels door McDonalds van het Instagram-kanaal verwijderd.

McDonald’s vertelde aan de New York Post dat het op de hoogte was van een aanval op zijn sociale media-accounts, die op 21 augustus plaatsvond. Het reageerde als volgt:

“We hebben het probleem op die accounts opgelost en bieden onze excuses aan onze fans aan voor de aanstootgevende taal die in die periode is gepost.”

Daarnaast werden ook de X en Instagram social media accounts van Guillaume Huin, een senior directeur bij McDonald’s, gehackt. De hacker gebruikte zijn accounts om valse muntpromoties te plaatsen, waarvan één bericht luidde: “een McDonald’s experiment op Solana.”

Dit is niet de eerste keer dat een populaire Instagram-account gehackt is. Eerder dit jaar werd het account van de bekende rapper Curtis James Jackson III, beter bekend als 50 Cent, gehackt. Toen werden er meerdere berichten op zijn account geplaatst om een nieuwe Solana meme coin te promoten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!