50 Cent gehackt om Solana meme coin te promoten

De bekende rapper Curtis James Jackson III, beter bekend als 50 Cent, heeft bekendgemaakt dat zijn X-account en website zijn gehackt. Op het X-account van 50 Cent zijn meerdere berichten geplaatst over een nieuwe meme-munt op het Solana platform genaamd $GUNIT.

Aanvankelijk leek het erop dat 50 Cent zijn eigen token lanceerde, gezien de recente trend van beroemdheden die meme-munten uitbrengen. Niet veel later plaatste hij een bericht op Instagram om de zaken op te helderen, waarin hij meldde dat de hacker $300 miljoen had verdiend.

“Mijn X-account en website zijn gehackt. Ik heb geen associatie met deze Crypto. Twitter werkte snel om mijn account weer te vergrendelen. De dader verdiende in slechts 30 minuten $300 miljoen.”

De hack die heeft plaatsgevonden komt overeen met een ‘rug pull’, een crypto scam waarbij een hype wordt gecreëerd om vraag naar een munt te genereren en investeerders te verleiden om te investeren. Zodra de waarde van de munt is opgeblazen, halen de oplichters al het geld eruit. Hierdoor stort de waarde van de munt in en lijden investeerders grote verliezen.

De prijs van de Solana Meme Coin GUNIT steeg binnen 24 uur naar $0,05, maar crashte later met 95%. Hoewel sommige crypto-investeerders de berichten wantrouwden, was het ook niet meteen duidelijk dat de berichten nep waren.

“Als je $GUNIT hebt gekocht, dan is je investering van $5.000 slechts 50 cent geworden.”

50 Cent is niet de eerste beroemdheid die gehackt lijkt te zijn tijdens de hype rond meme-munten. Eerder deze maand was het ook raak bij Hulk Hogan. Het was een soortgelijke hack als die van 50 Cent. Hackers namen zijn X-account over om een HULK-token te promoten. De HULK-token lanceerde op 6 juni op het Solana (SOL)-platform en piekte binnen anderhalf uur naar een marktwaarde van ongeveer 19 miljoen dollar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!