Dogecoin ziet enorme piek in handelsvolume – Is een prijsexplosie aanstaande?

‘S Werelds grootste meme coin op basis van marktkapitalisatie, Dogecoin (DOGE), heeft tot op heden een respectabele stijging door weten te maken van 5,4%. Opvallend is echter dat het handelsvolume van de munt ook enorm veel gestegen is, waardoor er speculaties de ronde doen over een mogelijke prijsexplosie.

Een stijging van dubbele cijfers

Zoals gezegd is de munt met meer dan 5% gestegen in de afgelopen 24 uur. Hierdoor bedraagt de marktkapitalisatie van DOGE maar liefst $15,33 miljard, wat de meme coin de op acht na grootste munt maakt. De munt is echter in dezelfde periode ook getuige van intense handelsactiviteiten, waardoor het handelsvolume met 72,12% omhooggeschoten is naar $1,10 miljard.

Handelaren zijn overduidelijk geïnteresseerd geraakt in DOGE terwijl de prijs richting de volgende hoogtepunten blijft gaan, mogelijk gericht op het volgende doel van $0,11. Bovendien is de Open Interest (OI) van de munt in deze periode ook gestegen. Uit CoinGlass-gegevens blijkt dat er een sprong is van 9,58% in de OI van Dogecoin, die momenteel op het niveau van $513,54 miljoen staat.

Dit alles betekent dat cryptohandelaren meer interesse en vertrouwen in DOGE hebben getoond door het aantal open posities te vergroten. Het stijgende handelsvolume en de Open Interest van de meme coin weerspiegelt een marktomslag.

De grafieken vertellen ons meer

De RSI van DOGE bevindt zich momenteel op het niveau van ongeveer 46,5. Het RSI-bereik is van cruciaal belang om te analyseren, omdat het weerspiegelt dat het huidige marktsentiment optimistisch is geworden.

Het laat zien dat Dogecoin zich in de ideale koopfase bevindt, en dit kan de prijs naar de volgende hoogtepunten duwen. De meme coin werd echter afgewezen op het prijsniveau van $0,13. Voor een duurzamer koersherstel moet het dit weerstandsniveau overwinnen en in steun omzetten. Als DOGE er echter in slaagt om dit niveau met succes te overwinnen, zullen de kansen op een grotere prijsrally aanzienlijk toenemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!