DeFi-altcoin Curve Finance (CRV) trotseert de markt en stijgt 30% door emissiereducties

Een gedecentraliseerde financiële (DeFi) altcoin presteert deze week beter dan de bredere cryptomarkt, wat geleid heeft tot een stijging van 30% te midden van verlagingen van de inflatie.

In een nieuwe blogpost zegt het team achter DeFi-protocol Curve Finance (CRV) dat het voor zijn vierde verjaardag een van de grootste emissiereducties in zijn geschiedenis ondergaat, een die een einde maakt aan alle emissies behalve die van de gemeenschap van het protocol.

Volgens Curve is de halvering ervan gemodelleerd naar die van Bitcoin (BTC), maar gebeurt dit in een ander tempo. Het beschrijft het als volgt:

“Curve heeft de afgelopen drie jaar een handvol emissiereducties gekend, maar deze reductie is significanter dan de meeste, namelijk van ongeveer 20% naar 6%…

De vierde verjaardag markeerde het einde van alle emissies, behalve de ‘communautaire’ emissies. ‘Community’-emissies vertegenwoordigen de CRV-tokens die via meters naar Curve-pools en andere doelen worden gestreamd.

Het ‘gemeenschaps’-emissieschema zal naar verwachting eeuwenlang doorgaan, met een afnametempo dat is gemodelleerd naar de halvering van Bitcoin, behalve meer continu (jaarlijks in een tempo dat het op koers zet voor een halvering om de vier jaar).”

Curve merkt op dat niet alleen de emissies van buiten de gemeenschap beëindigd werd, maar dat de gemeenschap zelf ook haar emissies verminderde, wat in het algemeen een consequente daling betekende.

Wat ook aan de stijging bijgedragen heeft is dat de Amerikaanse top-cryptobeurs Coinbase eerder deze week aankondigde dat het ondersteuning zou toevoegen voor zowel CRV als yearn.finance (YFI) en Synthetix (SYN). We moeten echter afwachten of de munt zijn stijging kan vasthouden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!