Paypal PYUSD wordt zesde grootste stablecoin

Meer dan de helft van augustus is voorbij, maar de cryptomarkt blijft steken in neutrale sentimenten met hier en daar kleine herstelingen. Bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency op de markt, is sinds gisteren bijna 2% gestegen en nadert de grens van $60K. De ster van de dag is echter Paypal USD (PYUSD), een aan de dollar gekoppelde token die de afgelopen dagen sterk is gegroeid en nu de zesde grootste stablecoin is geworden.

Paypal is een digitale betaaldienstverlener die wereldwijd populair is vanwege zijn intercontinentale transacties en meerdere betaalopties. Bovendien heeft de crypto-vriendelijkheid van het bedrijf ervoor gezorgd dat crypto-investeerders dit merk verkiezen. Vooral na de lancering van PYUSD, een populaire stablecoin waarvan de waarde is gekoppeld aan de dollar.

Paypal stablecoin groeide 97% in een maand

PYUSD kwam in augustus 2023 op de markt en trok vrijwel onmiddellijk ieders aandacht. Het is onderdeel geworden van de top 10 stablecoin-categorie en heeft 500.000 transacties op het netwerk gebracht, maar er is meer. Zojuist heeft het een nieuwe mijlpaal bereikt, waarbij de supply in 10 dagen met $140,9 miljoen is gegroeid, waardoor het de zesde grootste aan de dollar gekoppelde token is geworden.

Hiermee heeft PYUSD officieel de stablecoin van Tron, USDD, en vele anderen zoals USDB, PAXG, TUSD, enz. ingehaald in de marktposities. Dit alles is gebeurd in de loop van een maand, waarin de marktkapitalisatie met meer dan 97% is gestegen volgens Coingecko.

Als we naar de statistieken op Solscan kijken, was de marktwaardering van deze token op 6 augustus ongeveer $651 miljoen, maar dat is nu gegroeid tot meer dan $791,6 miljoen op 17 augustus.

Belangrijker nog is dat de minting veel hoger is op Solana dan op Ethereum, aangezien 56,7% van de minting plaatsvindt op Solana (SOL). Dit zou nog meer kunnen groeien, aangezien Bybit, een cryptocurrency exchange, de integratie van deze token op Solana heeft aangekondigd.

Solana stablecoins domineren de markt

Hoewel PYUSD eerst op het Ethereum-netwerk werd gelanceerd, neemt Solana de leiding, ondanks dat het tien maanden van groei heeft gemist. Paypal USD werd in mei gelanceerd op Solana en op dat moment was de marktkapitalisatie $398,3 miljoen. Dat is nu in tweeënhalve maand verdubbeld.

Hiermee is het nu de derde grootste stablecoin op Solana, na USDT en USDC, de populairste aan de dollar gekoppelde tokens. Dit brengt de dominantie van Solana naar een hoger niveau nu PYUSD de topposities heeft bereikt. Als gevolg hiervan is het stablecoin-ecosysteem van Solana nu het vijfde grootste na Ethereum, TRON, BNB en Arbitrum.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!