PayPal omarmt Solana voor goedkopere stablecoin transacties

PayPal heeft aangekondigd de Solana-blockchain te gebruiken voor de uitbreiding van zijn stablecoin, PayPal USD (PYUSD). Dit is de eerste keer dat PayPal buiten het Ethereum-ecosysteem stapt. De integratie met Solana is bedoeld om gebruikers lagere transactiekosten te bieden en het gebruik van PYUSD voor dagelijkse aankopen te stimuleren.

Solana’s SOL-token is nu de vijfde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, en Franklin Templeton verwacht dat Solana na Bitcoin en Ethereum de derde grote crypto-activum zal worden. Jose Fernandez da Ponte, Senior VP van PayPal’s blockchain-divisie, stelt dat de samenwerking met Solana een “snelle, gemakkelijke en goedkope betalingsmethode” biedt, wat de ervaring van zowel consumenten als handelaren in de digitale economie zal verbeteren.

Solana (SOL) kan 65.000 transacties per seconde verwerken voor slechts $0.0025 per transactie. Ter vergelijking: Ethereum verwerkt ongeveer 15 transacties per seconde met kosten tussen $1 en $50. Een studie van CoinGecko toonde aan dat Solana’s gemiddelde transactiesnelheid 46 keer hoger ligt dan die van Ethereum.

Volgens PayPal zullen gebruikers van hun platform en Venmo-wallets een keten-agnostische ervaring krijgen voor PYUSD, wat betekent dat stablecoin-saldi verenigd zijn, ongeacht het netwerk waarop de activa zich bevinden. Dit zorgt voor eenvoudige beheer van stablecoin-fondsen zonder zorgen over de onderliggende blockchain-infrastructuur.

Hoewel Solana veel voordelen biedt, kampt de blockchain met uitdagingen zoals terugkerende netwerkstoringen. Het laatste incident was in februari, toen transacties bijna vijf uur stil lagen. Om deze problemen aan te pakken, staat een upgrade genaamd Firedancer gepland voor de komende maanden om Solana’s betrouwbaarheid en schaalbaarheid te verbeteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!