Metaplanet koopt wederom Bitcoin met 500 miljoen yen

Het Japanse investeringsbedrijf Metaplanet Inc., dat genoteerd is in Tokio, heeft bekendgemaakt dat het 57,1 BTC heeft aangekocht, waardoor het zijn crypto-valutabezit heeft vergroot na het verkrijgen van een lening van ¥1 miljard. De aankoop werd op 13 augustus onthuld in een bericht op X en maakt deel uit van Metaplanet’s strategie om zijn investeringen in cryptocurrency uit te breiden, gezien de veranderende economische omstandigheden in Japan.

Volgens een officiële verklaring heeft Metaplanet 57,103 Bitcoin gekocht tegen een gemiddelde prijs van $59.242. Na deze aankoop beschikt Metaplanet nog steeds over ongeveer ¥500 miljoen om meer Bitcoin aan te schaffen, al is het nog onduidelijk wanneer de volgende aankoop zal plaatsvinden.

Deze aankoop volgt op de recente aankondiging van een lening van ¥1 miljard van MMXX Ventures, een aandeelhouder van het bedrijf. De lening, die op 8 augustus werd vastgelegd, heeft een jaarlijkse rente van 0,1% en een looptijd van zes maanden.

Zoals eerder gemeld is Metaplanet van plan om $70 miljoen op te halen via aandelenemissies, waarvan meer dan 80% is bestemd voor de aankoop van Bitcoin. Zowel de lening als de aandelenemissies zijn onderdeel van Metaplanet’s strategie om zijn crypto-valutabezit verder te laten groeien. Het bedrijf wil zijn langetermijngroei veiligstellen door te profiteren van de verwachte waardestijging van Bitcoin, waarbij sommige analisten voorspellen dat de waarde van de cryptocurrency in de komende tien jaar kan oplopen tot $1 miljoen.

Metaplanet’s toegenomen investeringen in Bitcoin zijn een reactie op de economische uitdagingen in Japan, zoals de hoge staatsschuld, langdurige periodes van negatieve reële rentevoeten, en een zwakke yen. Het bedrijf maakte in mei voor het eerst bekend dat het van plan was zijn Bitcoin-bezit uit te breiden, en wees daarbij op deze economische factoren als belangrijke redenen voor die beslissing.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!