BlackRock BUIDL fonds keert recordbedrag aan dividend uit in juli

Het BlackRock USD Institutional Digital Liquidity (BUIDL) fonds keerde in juli meer dan $2 miljoen aan dividenden uit, een recordbedrag voor de maandelijkse uitkeringen.

In juli ontvingen investeerders $2,12 miljoen van het getokeniseerde fonds, wat een stijging van ongeveer 16% betekent ten opzichte van de vorige maand, volgens gegevens van Etherscan. Tot nu toe heeft BlackRock’s fonds meer dan $7 miljoen aan dividenden uitgekeerd, met maandelijks toenemende rendementen, aldus een vertegenwoordiger van Securitize. Securitize biedt het tokenisatie platform voor dit fonds.

BUIDL is het eerste getokeniseerde fonds van BlackRock dat is uitgegeven op een publieke blockchain en werd in maart gelanceerd op het Ethereum-netwerk. Sinds de lancering heeft het fonds een marktwaarde van ongeveer $522 miljoen bereikt, volgens Etherscan-gegevens.

Bij de aankondiging van het BUIDL-fonds beloofde BlackRock investeerders diverse voordelen, zoals “het mogelijk maken van de uitgifte en handel van eigendom op een blockchain, het vergroten van de toegang van investeerders tot on-chain aanbiedingen, het bieden van onmiddellijke en transparante afwikkeling, en het mogelijk maken van overdrachten tussen platforms.”

Securitize meldt dat BUIDL de meest waardevolle getokeniseerde schatkist heeft, met een marktwaarde van meer dan $500 miljoen. Andere prominente on-chain fondsen zijn onder andere het OnChain U.S. Government Money Fund (FOBXX) van Franklin Templeton en het USD Yield (USDY) fonds van Ondo Finance.

De stijgende dividendrendementen van BUIDL zijn het gevolg van de toenemende acceptatie van getokeniseerde geldmarktfondsen door institutionele beleggers, vanwege hun verbeterde liquiditeit, toegankelijkheid en efficiëntie vergeleken met traditionele fondsen, aldus Deloitte, een financiële dienstverlener. Bovendien hebben DeFi-protocollen zoals Ondo BUIDL gebruikt voor hun derivatenproducten.

Ondertussen is BlackRock een van de leidende aanbieders van spot Bitcoin ETF’s en spot Ethereum ETF’s, waarvan de laatste op 23 juli begon met handelen. De Chief Investment Officer van het bedrijf, Samara Cohen, verklaarde eerder deze week dat er voorlopig weinig kans is op de lancering van nieuwe fondsen gebaseerd op andere cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!