Bitcoin koers daalt nadat Amerikaanse overheid $2 miljard aan Silk Road-Bitcoin verplaatst

De Bitcoin koers daalde gisteren flink nadat de Amerikaanse overheid ongeveer $2 miljard aan geconfisqueerde Bitcoin (BTC), gelinkt aan Silk Road, overgemaakt heeft naar een nieuw, niet-gelabeld adres. Dit zorgde voor angst bij beleggers over een mogelijk uitverkoop, slechts twee dagen na de belofte van de presidentiële hoopvolle Donald Trump om 100% van de in beslag genomen Bitcoin te behouden.

Amerika gaat Silk Road-Bitcoin verkopen?

Uit blockchain-gegevens van Arkham Intelligence blijkt dat een portemonnee die is getagd als eigendom van het Amerikaanse ministerie van Justitie, maandag voor 2 miljard dollar aan BTC naar een nieuw adres heeft verplaatst. Dit adres stuurde 19.800 BTC ($1,3 miljard) en 10.000 BTC ($670 miljoen) naar twee verschillende portemonnees. Arkham zei dat de voorraad van 10.000 BTC in institutionele bewaring of dienst was gedeponeerd.

De ongeveer 28.000 BTC, ter waarde van meer dan $2 miljard, is gekoppeld aan fondsen die de DOJ eerder in beslag heeft genomen van de inmiddels ter ziele gegane dark web-marktplaats Silk Road. Eind 2023 heeft een Amerikaanse rechtbank een mandaat afgerond dat de verbeurdverklaring van 69.370 BTC en andere cryptovaluta die verband houden met de Silk Road formaliseerde.

De laatste overdracht maakte beleggers bang, hoewel het onduidelijk is of de Verenigde Staten van is om de overgedragen BTC te verkopen. De BTC-prijs kelderde onder de $67.000, nadat hij eerder op de dag richting de $70.000 was gegaan.

BTC als strategische reserve voor de VS

De BTC-verplaatsing van de Amerikaanse regering komt slechts twee dagen nadat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump het publiek op Bitcoin 2024 in Nashville, Tennessee vertelde dat hij een nationale ‘strategische Bitcoin-voorraad’ zou creëren als hij terugkeerde naar het Oval Office. Als onderdeel van dat voorstel gaf Trump aan dat de regering geen geconfisqueerde cryptovaluta meer zou verkopen.

Volgens Arkham beschikte de Amerikaanse overheid vóór de overdracht van maandag over een BTC-fortuin van $12 miljard – waardoor het een van de grootste Bitcoin-bezitters ter wereld is, na Michael Saylor’s MicroStrategy. Het is dan ook interessant om in de gaten te houden wat het van plan is met deze enorme voorraad van de koningsmunt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!