Solana heeft Ethereum en Bitcoin ingehaald in NFT-adoptie

Solana (SOL), dat de laatste tijd veel aandacht trekt door de hoge netwerkactiviteit, heeft opnieuw een belangrijke mijlpaal bereikt in het NFT-ecosysteem. De blockchain heeft belangrijke spelers zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) op een cruciaal vlak overtroffen. Ondertussen is de prijsontwikkeling van Solana ook positief.

Veelbelovende NFT-prestaties van Solana SolanaFloor, een populaire X-account die updates plaatst over het ecosysteem van de blockchain, deelde onlangs een interessant bericht. Volgens de tweet heeft Solana alle andere blockchains overtroffen in termen van dagelijkse adoptie van NFT-gebruikers. Het aantal gebruikers van SOL is met bijna 34% gestegen in de afgelopen 24 uur. Naast SOL behoren ook Polygon (MATIC) en Ethereum tot de top drie op dezelfde lijst.

Uit gegevens van DappRadar bleek dat Frogana, Retardio Cousins en SMB Gen2 de top drie NFT-collecties op Solana waren in de afgelopen 24 uur. Volgens gegevens van Santiment is het aantal NFT-transacties van SOL vorige week gestegen. Ook het handelsvolume van NFT’s in USD is de afgelopen dagen toegenomen.

Gegevens van Cryptoslam toonde daarnaast aan dat Solana vorige week ook een toename zag in het verkoopvolume van NFT’s. Het aantal groeide met 8%. Echter, niet alles was positief. Het aantal NFT-verkopers op SOL daalde vorige week met 59%. Een vergelijkbare daling werd opgemerkt in het aantal NFT-kopers, dat met meer dan 66% afnam.

Ondertussen hebben de Solana bulls zich voorbereid, aangezien de dagelijkse grafiek groen bleef. Volgens CoinMarketCap steeg de prijs van SOL met meer dan 4% in de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven werd SOL verhandeld op $146,67 met een marktkapitalisatie van meer dan $68 miljard, waardoor het de vijfde grootste crypto is.

Echter, SOL zou zijn bullish momentum snel kunnen verliezen. Op het moment van schrijven had de fear-and-greed-index van SOL een waarde van 68%, wat aangeeft dat de markt zich in een “angst” fase bevindt. Wanneer deze metriek dit niveau bereikt, wijst dit vaak op een hoge kans op een prijsdaling.

Op de dagelijkse grafiek van SOL was daarnaast te zijn dat de technische indicator MACD een bullish voordeel in de markt liet zien. De Relative Strength Index (RSI) liet een stijging zien en bewoog verder omhoog vanaf de neutrale markering, wat duidt op een aanhoudende prijsstijging. Desalniettemin daalde de Chaikin Money Flow (CMF), wat de prijs van SOL in de komende dagen zou kunnen beperken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!