Analist voorspelt een verdere daling van Bitcoin naar $50.000

Analist en handelaar Justin Bennett uit een negatieve visie op Bitcoin (BTC) te midden van een correctie die de toonaangevende cryptovaluta naar een vijfmaandelijks dieptepunt heeft gebracht.

Bennett vertelt aan zijn 111.200 volgers op X (voorheen Twitter) dat de Bitcoin koers mogelijk een stijgend wigpatroon vormt op de vieruurgrafiek.

Een stijgend wigpatroon wordt doorgaans beschouwd als een bearish signaal, wat wijst op meer neerwaartse prijsactie na een opleving. Volgens de grafiek van Bennett lijkt het erop dat de analist suggereert dat Bitcoin zou kunnen dalen tot net boven de $50.000.

Bron: Bennet/X

Volgens Bennett is $57.800 een kritiek steunniveau voor Bitcoin:

“Maar voor mij is $57.800 de laatste lijn van steun voor de Bitcoin bulls voordat die dieptes van $53.000/$54.000 weer in beeld komen, mogelijk zelfs $50.000.

Houd $57.800 vast en kom weer boven $58.300, en $60.000 is het volgende doel. Maar nogmaals, deze prijsactie is tot dusver niet erg overtuigend.”

Bron: Bennet/X

Bennet is echter niet de enige die bearish is op Bitcoin. Een andere analist die eveneens negatief is over de korte termijn toekomst van Bitcoin, is de pseudonieme analist Inmortal. Volgens deze analist zal de cryptomarkt waarschijnlijk geen verlichting zien totdat er een paar maanden zijn verstreken:

“De laatste 120 dagen waren een schudproces. Ze stelen je munten en bereiden zich voor op ronde twee van de bullmarkt. Het schudproces is nog niet voorbij; er komen nog twee maanden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!