Bitcoin koers kan pas bullish worden als deze twee gebeurtenissen plaatsvinden, aldus analist

Een populaire cryptocurrency-handelaar is van mening dat de Bitcoin koers in een neerwaartse trend zal blijven, tenzij er twee belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden.

De pseudonieme cryptohandelaar Rekt Capital vertelt zijn 482.600 volgers op X dat een bullish Bitcoin-omkering zou kunnen worden bevestigd als de koningsmunt de dalende trendlijn op overtuigende wijze in steun verandert. Hij beschrijft het als volgt:

“Bitcoin heeft een dagelijkse afsluiting nodig, gevolgd door een succesvolle hertest van de neerwaartse trend als nieuwe ondersteuning om een ​​doorbraak voorbij deze neerwaartse trend volledig te bevestigen.”

De analist zegt ook dat Bitcoin bullish divergentie vertoont op het dagelijkse tijdsbestek met de Relative Strength Index (RSI), een momentumoscillatorindicator.

Een bullish divergentie, die erop wijst dat de prijs zal beginnen te stijgen, doet zich voor wanneer de prijs van een actief lagere dieptepunten registreert, terwijl indicatoren getuige zijn van hogere dieptepunten.

“De bullish divergentie speelt zich af. En Bitcoin daagt nu de neerwaartse trend uit voor een kans om verder uit te breken.”

Op de wekelijkse grafiek houdt de analist nauwlettend in de gaten of Bitcoin het lage bereik kan terugwinnen om een ​​opwaartse trend aan te geven. Hij sluit af met:

“Bitcoin hoeft slechts een extra +3,5% naar boven te stijgen om zichzelf te positioneren voor een wekelijkse candle die boven de $60.600 sluit om de laagste range terug te winnen. Bitcoin moet dit heraccumulatiebereik terugwinnen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!