VS gaat deze week wellicht belangrijke cryptowet terugdraaien

Volgens het wekelijkse schema van House Majority Leader Steve Scalise zal het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden deze week wellicht stemmen om het veto van Biden over een wetsvoorstel dat het Staff Accounting Bulletin (SAB) 121 van de SEC zou hebben teruggedraaid, ongedaan te maken. De omschrijving luidt als volgt:

“Wetgeving die in overweging kan worden genomen: vetobericht bij H. J. Res. 109 – Zorgt voor afkeuring door het Congres op grond van hoofdstuk 8 van titel 5, United States Code, van de door de Securities and Exchange Commission ingediende regel met betrekking tot ‘Staff Accounting Bulletin No. 121.’”

SAB 121 is een richtlijn van de SEC waarin staat dat bepaalde bedrijven digitale activa als passiva op hun balans moeten bestempelen, zelfs als ze deze eenvoudigweg voor klanten aanhouden.

Biden, die in mei zijn veto uitsprak over het wetsvoorstel, zei destijds dat het intrekken van de richtlijnen van de SEC het vermogen van de regelgevende instantie om waarborgen te implementeren en investeerders te beschermen zou belemmeren. Hij beschreef het toendertijd als volgt:

“Deze omkering van het weloverwogen oordeel van SEC-personeel dreigt op deze manier de bredere autoriteiten van de SEC op het gebied van boekhoudpraktijken te ondermijnen. Mijn regering zal geen maatregelen steunen die het welzijn van consumenten en investeerders in gevaar brengen.”

Het door de Republikeinen geleide wetsvoorstel om SAB 121 te beteugelen werd eerder door het Huis van Afgevaardigden aangenomen met 228 stemmen tegen 182 en door de Senaat met 60 stemmen tegen 38. President Biden besloot echter zijn veto te gebruiken. Het Congres kan echter een presidentieel veto overrulen als tweederde van de gekozen functionarissen in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat daarvoor stemmen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!