Centrale bank van Rusland overweegt legalisatie stablecoins, aldus rapport

De centrale bank van Rusland, de Bank van Rusland, kijkt naar de mogelijkheid om stablecoins legaal te maken voor grensoverschrijdende transacties, aangezien de economie van het land, getroffen door sancties, op zoek is naar nieuwe manieren om handel te drijven met China.

In een interview met de staatskrant Izvestia verklaarde Alexei Guznov, plaatsvervangend gouverneur van de centrale bank, dat er een voorstel in bespreking is en al is geformuleerd. Het uiteindelijke doel is om een reguleringssysteem op te zetten dat individuen in staat stelt om deze activa naar Rusland over te brengen, ze op te slaan en te gebruiken voor internationale betalingen.

Guznov gaf aan dat dit initiatief mogelijk kan evolueren van een tijdelijk experiment naar een permanent reguleringskader, hoewel er nog geen details bekend zijn over wanneer dit zou kunnen gebeuren.

In tegenstelling tot traditionele cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), worden stablecoins doorgaans gedekt door activa en hebben ze een centrale uitgever. Dit adresseert eerdere zorgen van de Bank van Rusland over de legalisering van digitale valuta. Recente veranderingen suggereren echter dat de centrale bank haar standpunt aanpast. Grote Russische metaalproducenten zijn namelijk begonnen met het gebruik van stablecoins voor handel met China, aangezien traditionele betalingsmethoden zwaar beperkt zijn door sancties.

Ondanks deze ontwikkelingen blijven er vragen bestaan over hoe de legalisering van stablecoins zich zal verhouden tot internationale sancties, vooral omdat Tether heeft aangegeven zich aan deze sancties te willen houden.

Onlangs heeft Tether, om zijn naleving van internationale sancties te benadrukken, samengewerkt met Chainalysis om wallets te identificeren die mogelijk risico’s vormen of verbonden zijn met illegale en/of gesanctioneerde adressen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!