Uitgebreide altcoin-analyse! Contracting triangles binnen Elliott Wave Theory voor Total2

In de wereld van technische analyse is de Elliott Wave Theory een van de meest gebruikte methoden om de bewegingen van financiële markten te voorspellen. Een van de belangrijke patronen binnen deze theorie is de “contracting triangle”, ook wel bekend als een “ABCDE triangle”. Deze analyse richt zich op het gebruik van dit patroon in de Total2 grafiek, die de totale marktkapitalisatie van alle altcoins (alle cryptocurrencies exclusief Bitcoin) weergeeft.

Wat zijn contracting triangles?

Contracting triangles zijn een van de meest betrouwbare patronen binnen de Elliott Wave Theory. Ze komen meestal voor in de vierde golf van de impulsieve fase of in de B-golf van de correctieve fase. Een contracting triangle bestaat uit vijf golven die binnen twee convergerende lijnen bewegen. Deze golven worden genummerd als A, B, C, D en E.

Kenmerken van contracting triangles:

  • Golf A tot E: Deze golven bewegen binnen twee convergerende lijnen en hebben een sequentie van vijf golven.
  • Correctieve golven: Alle golven binnen een contracting triangle zijn correctieve golven.
  • Volume: Het volume neemt meestal af naarmate de triangle vordert.
  • Breakout: De prijs breekt vaak uit in de richting van de voorafgaande trend.

Voorbeelden en patronen

Om een beter begrip te krijgen van contracting triangles, kunnen we naar enkele voorbeelden en patronen kijken. Hieronder zijn enkele afbeeldingen die de structuur van deze triangles illustreren.

Afbeelding: Voorbeeld van een contracting triangle in een bullish en bearish markt.

Elliott Wave ABCDE beweging

Binnen de Elliott Wave Theory volgt een contracting triangle een specifieke beweging die bestaat uit vijf golven, gelabeld A, B, C, D en E. Laten we deze golven nader bekijken:

  1. Golf A: De eerste correctieve golf in de triangle. Dit is meestal een zigzag of een flat.
  2. Golf B: Deze golf corrigeert golf A en beweegt meestal in de tegenovergestelde richting van golf A.
  3. Golf C: Golf C beweegt in dezelfde richting als golf A, maar vaak minder krachtig.
  4. Golf D: Deze golf corrigeert golf C en beweegt in de tegenovergestelde richting van golf C.
  5. Golf E: De laatste golf in de triangle. Dit is vaak een zwakke beweging en vormt de basis voor de breakout.

Toepassing op Total2 grafiek

Laten we nu kijken naar de toepassing van dit patroon op de Total2 grafiek, zoals te zien is in de bijgevoegde afbeelding.

Op de Total2 grafiek zien we duidelijk een contracting triangle patroon. De golven A, B, C, D en E zijn duidelijk gemarkeerd en vormen een convergerende structuur. Dit patroon suggereert dat de markt zich in de laatste fase van een correctieve beweging bevindt. Laten we de golven nader bekijken:

  1. Golf A: Begin van de correctieve beweging met een daling in marktkapitalisatie.
  2. Golf B: Een herstelbeweging die een deel van de verliezen van golf A corrigeert.
  3. Golf C: Een vervolg van de daling, maar met minder kracht dan golf A.
  4. Golf D: Een tweede herstelbeweging die een deel van de verliezen van golf C corrigeert.
  5. Golf E: Een zwakke laatste daling die de triangle voltooit.

Wat kunnen we verwachten?

Als de Total2 grafiek de contracting triangle volgt zoals voorspeld, kunnen we verwachten dat de markt binnenkort een uitbraak zal zien. Aangezien contracting triangles meestal in de vierde golf of de B-golf voorkomen, is de kans groot dat de uitbraak in de richting van de voorafgaande trend zal zijn, wat in dit geval bullish zou zijn.

Mogelijke scenario’s:

  • Bullish scenario: Als de markt de support van de triangle houdt, kunnen we een beweging naar boven verwachten richting wave 5. Dit zou een voortzetting van de bullish trend betekenen en kan resulteren in een significante stijging in de marktkapitalisatie van altcoins.
  • Bearish scenario: Mocht de support van de triangle breken, dan kan dit duiden op een verdere correctieve beweging. Echter, gezien de context van de Elliott Wave Theory, is dit minder waarschijnlijk als we ons daadwerkelijk in de vierde golf bevinden.

Conclusie

De Total2 grafiek toont een duidelijk contracting triangle patroon, wat suggereert dat we ons in een cruciale fase van de markt bevinden. De komende bewegingen zullen bepalend zijn voor de richting van altcoins. Als de support van de triangle houdt, kunnen we een bullish uitbraak verwachten richting wave 5, wat zou resulteren in aanzienlijke prijsstijgingen voor altcoins.

Het is belangrijk om deze patronen nauwlettend in de gaten te houden en voorbereid te zijn op de mogelijke uitbraak. Zoals altijd is het essentieel om goed onderzoek te doen en risicobeheer toe te passen bij het nemen van handelsbeslissingen.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!