Eén Ethereum-indicator hint op komend altseason, aldus analist

De CEO van blockchain-analyseplatform CryptoQuant, Ki Young Ju, heeft onlangs zijn visie op altcoins bijgewerkt, vooruitlopend op de lancering van spot Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten.

In de analyse vertelt Young Ju zijn 348.500 volgers op X (voorheen Twitter) dat de marktwaarde tot gerealiseerde waarde (MVRV) van Ethereum (ETH) een ​​bullish signaal afgeeft.

De MVRV-indicator, die wordt gebruikt om te beoordelen of een bepaald crypto-actief ondergewaardeerd of overgewaardeerd is, is de verhouding tussen de marktkapitalisatie van Ethereum, of enig ander crypto-actief, in verhouding tot de gerealiseerde kapitalisatie ervan (de waarde van alle ETH tegen de prijs waarvoor ze werden gekocht).

“We gaan het vroege altseason in.

ETH MVRV stijgt sneller dan BTC MVRV, wat erop wijst dat de ETH-markt aan het opwarmen is ten opzichte van de fundamentele factoren in de keten.

Gezien de huidige ETF-situatie zou dit een ETH-only seizoen kunnen zijn. Historisch gezien volgen andere altcoins meestal als ETH stijgt.”

Wat betreft altcoins zegt de CEO van CryptoQuant dat de dominantie van meme coins aan het afnemen is na het bereiken van een hoogtepunt in 15 maanden in maart. De dominantie van meme coins is het aandeel van de totale marktkapitalisatie van meme coins ten opzichte van de totale marktkapitalisatie van altcoins. Hij beschrijft het als volgt:

“De dominantie van meme coins op alt-markten neemt af.

Crypto Twitter zou verschuiven van gokken naar focussen op de basisprincipes, vergelijkbaar met een paar jaar geleden.

Inpakken jongens, het is voorbij.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!