Ethereum ETF’s zijn een feit, maar wat is het effect op altcoins?

De langverwachte goedkeuring van de eerste Amerikaanse spot Ethereum ETF is eindelijk een feit. Deze belangrijke gebeurtenis heeft de cryptomarkt in beroering gebracht, en investeerders en analisten volgen nauwgezet de impact op de prijs van Ethereum (ETH) en andere altcoins. Laten we de huidige situatie en de mogelijke scenario’s voor ETH na deze goedkeuring nader bekijken.

Ethereum ETF-goedkeuring: Wat betekent dit?

De goedkeuring van een ETF voor ETH is een belangrijke mijlpaal, omdat het institutionele beleggers een gereguleerde en toegankelijke manier biedt om in Ethereum te investeren. Dit kan leiden tot een aanzienlijke toename in vraag en een positieve impact op de prijs van ETH. De marktreactie tot nu toe laat echter zien dat we mogelijk een ‘buy the rumor, sell the news’ evenement hebben gezien.

Vergelijking met Bitcoin ETF-goedkeuring

Om de huidige situatie beter te begrijpen, kunnen we kijken naar wat er gebeurde toen de BTC ETF werd goedgekeurd. BTC bevond zich toen in de ‘golden pocket’ van het Fibonacci retracement niveau. Na de goedkeuring zagen we een klassiek “buy the rumor, sell the news” scenario, waarbij de prijs steeg op de geruchten en vervolgens daalde na de daadwerkelijke goedkeuring.

Huidige situatie van ETH

ETH bevindt zich momenteel in een andere positie dan BTC destijds. ETH is al voorbij de ‘golden pocket’ en nadert de 0.854 Fibonacci retracement niveau, een belangrijk weerstandsniveau dat nog niet is bereikt. Dit betekent dat de marktdynamiek anders kan zijn dan bij BTC, en dat de reactie van de markt op de goedkeuring van de ETH ETF ook anders kan uitpakken.

Analyse ETH

Over het algemeen zitten we qua timing precies op schema als we de huidige cyclus vergelijken met de vorige. Als we de vorige cyclus over de huidige leggen, zien we dat we dezelfde bewegingen op dezelfde momenten maken. Dit patroon suggereert dat ETH zich in een vergelijkbare opwaartse trend bevindt als in eerdere bullmarkten.

Op de bijgevoegde grafiek kun je zien hoe ETH zich momenteel beweegt in relatie tot de Fibonacci-niveaus. De prijs nadert de 0.854 Fibonacci retracement, wat een cruciaal niveau is om in de gaten te houden.

Prijsdoel

Op basis van de huidige technische analyse en historische patronen, kijk ik naar een target op de 1.618 Fibonacci extensie, die rond de $7400 ligt. Dit niveau vertegenwoordigt een significant opwaarts potentieel en is een veelvoorkomend doel in bullish markten na een consolidatieperiode.

Mogelijke scenario’s na de ETF-goedkeuring

  1. ‘Buy the rumor, sell the news’: Zoals sommige analisten speculeerden, kan de prijs van ETH stijgen in aanloop naar de goedkeuring en vervolgens dalen na de aankondiging. Dit scenario is vergelijkbaar met wat we zagen bij de BTC ETF goedkeuring en lijkt zich opnieuw te manifesteren.
  2. Doorgaan van de bullish trend: Als de goedkeuring wordt gezien als een sterk bullish signaal, kan de prijs van ETH verder blijven stijgen, vooral als institutionele beleggers beginnen in te stappen. Dit kan ook een positieve invloed hebben op andere altcoins, waaronder SOL.
  3. Weinig tot geen invloed: Er is ook een mogelijkheid dat de goedkeuring weinig tot geen directe impact heeft op de prijs van ETH, vooral als de markt de goedkeuring al had ingeprijsd. In dit geval kunnen we een meer zijwaartse beweging zien in afwachting van verdere marktkatalysatoren.

Conclusie

De goedkeuring van de ETH ETF heeft geleid tot een gemengde marktreactie, waarbij sommige tekenen wijzen op een “buy the rumor, sell the news” scenario. ETH moet nu een higher low vormen en een solide basis bouwen voor de volgende opwaartse beweging. Het huidige supportniveau en de support rond $64K zijn cruciaal om in de gaten te houden. BTC.D en TOTAL2/3 blijven belangrijke indicatoren voor het bredere marktsentiment.

Met de huidige technische indicatoren en marktstructuur lijkt ETH klaar voor een aanzienlijke opwaartse beweging, met een potentieel doel van $7400. Investeerders en traders zouden deze signalen nauwlettend in de gaten moeten houden, aangezien ze indicatief zijn voor potentiële toekomstige prijsbewegingen.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!