TradFi neemt het voortouw in het tokeniseren van real-world assets (RWA), aldus Kaiko Research

Volgens een nieuwe post van Kaiko Research leiden TradFi (traditionele financiën) -giganten als Fidelity, JPMorgan en BlackRock de nieuwe golf van RWA-tokenisatie met behulp van crypto. Het rapport beschrijft het als volgt:

“Vorige week kondigde Fidelity International zijn deelname aan het tokenized netwerk van JPMorgan aan en werd daarmee de nieuwste institutionele speler die zich aansluit bij de snelgroeiende tokenisatietrend. Tegelijkertijd blijft BlackRock’s BUIDL, zijn tokenized liquiditeitsfonds, groeien en heeft nu meer dan $460 miljoen verzameld.

Sinds de lancering in maart heeft BlackRock’s BUIDL verschillende crypto-native bedrijven voorbijgestreefd, waaronder Maple Finance’s Cash Management Fund, dat zich richt op kortetermijn-geldinstrumenten. Hoewel Maple al jaren actief is in de sector en hersteld is van de ineenstorting van de crypto-leendiensten in 2022, heeft het Cash Management Fund slechts ongeveer $16 miljoen aan activa vergaard, wat verbleekt in vergelijking met BUIDL.”

Kijkend naar de nummer een cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), suggereert Kaiko dat de verminderde volatiliteit van BTC een teken is van de rijping van het activum. Het rapport luidt:

“Hoewel BTC vorige week misschien in een achtbaan zat, aangedreven door macronieuws, is het duidelijk dat het digitale goud in 2024 een nieuw volwassenheidsniveau heeft bereikt. Dit kan worden waargenomen in de afnemende volatiliteit, waarbij de historische volatiliteit van BTC over een periode van 60 dagen onder de 50% blijft sinds begin 2023. Dit staat in schril contrast met de aanzienlijke schommelingen van 2022, toen de volatiliteit de 100% overschreed.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!