Ripple CLO reageert op verlaagde boete vanuit SEC

De juridische strijd van Ripple met de SEC heeft vandaag een nieuwe ontwikkeling doorgemaakt, aangezien de toezichthouder besloten heeft om zijn hoge boete te verlagen. In reactie op dit nieuws besloot Ripple CLO Stuart Alderoty zijn mening te geven over dit besluit.

Recente ontwikkelingen in de rechtszaak

In de voortdurende saga van Ripple Labs versus de Amerikaanse SEC gaf Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, onlangs commentaar op de nieuwste documenten van de toezichthoudende instantie. Dit volgt op een week vol belangrijke updates, waaronder een grote schikking waarbij Terraform Labs betrokken is. Ripple Labs heeft een krachtig standpunt ingenomen tegen de eisen van de SEC, met het argument dat de omvang van de boetes niet in verhouding staat tot het volume van de betrokken transacties.

Een verschuiving in de positie van de SEC

De SEC heeft onlangs een reactie ingediend waarin zij zich verzet tegen de redenering van Ripple. Interessant genoeg is echter dat de SEC besloten heeft om wel zijn eerdere vraag van $2 miljard te verlagen naar ongeveer $102 miljoen. Deze verandering komt te midden van beweringen van Ripple dat hun verkoop van XRP geen schade heeft toegebracht aan investeerders, wat de juridische status van XRP, zoals eerder bepaald door rechter Analisa Torres, verder benadrukt.

Analyse van de verminderde eisen van de SEC

De kennisgeving van Ripple Labs maakte gebruik van de recente schikking van de SEC met Terraform Labs, een bedrijf dat op de rand van faillissement staat, om te pleiten tegen de boete van $2 miljard die hun werd opgelegd. De SEC reageerde hierop en benadrukte dat de Terraform-overeenkomst was aangepast vanwege de financiële status van het bedrijf. Deze erkenning door de SEC heeft Alderoty er echter toe gebracht te betogen dat hun verminderde vraag naar Ripple inconsistentie en potentiële vooroordelen vertoont tegen het operationele succes van Ripple.

De verwachtingen en reacties van de gemeenschap

De verwachting rond het definitieve oordeel over de voorgestelde herstelbetaling was intens. Het standpunt van Ripple blijft er een van verzet, ondersteund door de opmerkingen van Alderoty die onderstrepen dat Ripple floreert en dat er geen slachtoffers zijn gevallen in hun XRP-verkopen. Het bedrag van $102 miljoen dat nu naar voren wordt gebracht, wordt door velen in de gemeenschap gezien als een meer pragmatische en haalbare oplossing, die in schril contrast staat met de aanvankelijke ambitie van de SEC van $2 miljard.

Conclusie

Nu de juridische strijd steeds dichter bij een oplossing komt, markeert de drastische vermindering van de eisen van de SEC een cruciaal moment in de zaak. De stevige verdediging van Ripple, gecombineerd met de eerdere verduidelijking van de rechtbank over de status van XRP, positioneert het bedrijf sterk. In de toekomst zal de uiteindelijke beslissing over deze vergoeding van cruciaal belang zijn voor zowel Ripple als de bredere crypto-industrie, en mogelijk belangrijke precedenten scheppen voor toekomstige regelgevende verplichtingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!