Dit zijn de beste RWA-altcoins volgens ChatGPT

Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord in de cryptocurrency-markt: Real World Assets (RWA), maar wat zijn nou de beste altcoins die zich focussen op deze subsector? We hebben het aan ’s werelds bekendste AI chatbot, ChatGPT, gevraagd, en dit was haar reactie:

Onze vraag: Wat zijn de beste cryptocurrency-projecten zijn die zich richten op Real World Assets?

De cryptocurrency-ruimte is verder geëvolueerd dan digitale valuta en speculatieve investeringen, waardoor het bereik ervan is uitgebreid naar real-world assets (RWA’s). Deze innovatieve projecten zijn gericht op het tokeniseren van fysieke activa zoals onroerend goed, grondstoffen en andere tastbare activa, waardoor ze toegankelijker, transparanter en verhandelbaarder worden. Hier onderzoeken we enkele van de toonaangevende cryptocurrency-projecten die zich richten op RWA’s en hoe deze de traditionele activamarkten transformeren.

1. Goldfinch (GFI)

Overzicht

Goldfinch is een gedecentraliseerd kredietprotocol dat tot doel heeft reële kredietmogelijkheden naar de DeFi-ruimte (gedecentraliseerde financiering) te brengen. Het richt zich op het verstrekken van leningen aan bedrijven en particulieren in opkomende markten, waar de toegang tot traditionele bankdiensten beperkt is.

  Hoe het werkt

  Goldfinch maakt gebruik van een netwerk van kredietnemers, auditors en liquiditeitsverschaffers om een ​​gedecentraliseerd ecosysteem voor kredietverlening te creëren. Leners hebben toegang tot leningen zonder de noodzaak van traditioneel onderpand, maar vertrouwen in plaats daarvan op op vertrouwen gebaseerde mechanismen en door de gemeenschap aangestuurde verificatieprocessen. Liquiditeitsverschaffers kunnen rente verdienen door kapitaal aan de kredietpool te verstrekken.

  Belangrijkste voordelen

  Financiële inclusie: Biedt krediet aan achtergestelde markten.
  Gemeenschapsbestuur: Gedecentraliseerd besluitvormingsproces waarbij meerdere belanghebbenden betrokken zijn.
  Risicobeperking: Innovatieve, op vertrouwen gebaseerde mechanismen verminderen het risico op wanbetaling.

  2. Centrifuge (CFG)

  Overzicht

  Centrifuge is een platform dat is ontworpen om liquiditeit voor echte activa te ontsluiten door deze te verbinden met gedecentraliseerde financiering. Het heeft tot doel de kloof tussen traditionele financiën en DeFi te overbruggen door RWA’s zoals facturen, onroerend goed en royalty’s op de blockchain te brengen.

   Hoe het werkt

   Centrifuge stelt bedrijven in staat hun activa te tokeniseren en deze te gebruiken als onderpand voor het verkrijgen van liquiditeit. Het platform maakt gebruik van Tinlake, een DeFi-protocol, om door activa gedekte leningen mogelijk te maken. Door activa te tokeniseren, biedt Centrifuge een manier om bedrijfsactiviteiten te financieren zonder afhankelijk te zijn van traditionele banksystemen.

   Belangrijkste voordelen

   Asset Tokenization: Converteert activa uit de echte wereld naar digitale tokens, waardoor hun verhandelbaarheid wordt verbeterd.
   DeFi-integratie: Verbindt activa uit de echte wereld met gedecentraliseerde financiering, waardoor nieuwe liquiditeitsmogelijkheden worden geboden.
   Efficiëntie: Stroomlijnt financieringsprocessen, waardoor de tijd en kosten die gepaard gaan met traditionele methoden worden verminderd.

   3. Synthetix (SNX)

   Overzicht

   Synthetix is ​​een DeFi-protocol dat de creatie van synthetische activa mogelijk maakt, dit zijn digitale representaties van activa uit de echte wereld. Deze synthetische activa, of ‘Synths’, kunnen grondstoffen, fiatvaluta, aandelen en andere financiële instrumenten vertegenwoordigen.

    Hoe het werkt

    Synthetix gebruikt een systeem van collateralized debtposities (CDP’s) om Synths uit te geven. Gebruikers vergrendelen Synthetix Network Tokens (SNX) als onderpand om Synths te kopen, die vervolgens kunnen worden verhandeld op de Synthetix Exchange. Dit systeem maakt de creatie van een breed scala aan synthetische activa mogelijk, waardoor blootstelling aan activa uit de echte wereld mogelijk wordt gemaakt zonder dat u de fysieke activa hoeft aan te houden.

    Belangrijkste voordelen

    Blootstelling aan diverse activa: Maakt blootstelling aan verschillende activa uit de echte wereld mogelijk via synthetische representaties.
    Liquiditeit: Synths kunnen worden verhandeld op gedecentraliseerde beurzen, wat voor liquiditeit zorgt.
    Innovatie: Breidt het bereik van verhandelbare activa in het DeFi-ecosysteem uit.

    Conclusie

    De tokenisatie van activa uit de echte wereld vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in de cryptocurrency-ruimte en overbrugt de kloof tussen traditionele financiën en gedecentraliseerde financiën. Projecten als Goldfinch, Centrifuge en Synthetix lopen voorop in deze transformatie en bieden innovatieve oplossingen die de toegankelijkheid, liquiditeit en transparantie op de activamarkten verbeteren. Naarmate deze projecten zich blijven ontwikkelen, zullen ze waarschijnlijk een cruciale rol spelen in de bredere adoptie van blockchain-technologie in de traditionele financiële wereld.

    Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!