Bloomberg analist: Spot Ethereum ETF’s verhandelbaar vanaf 2 juli

Spot Ethereum ETF’s zouden mogelijk vanaf 2 juli kunnen beginnen met handelen in de Verenigde Staten, volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas.

“We schuiven onze verwachte datum voor de lancering van spot Ether ETF op naar 2 juli,” schreef Balchunas in een bericht op 15 juni op X. Hij merkte op dat de opmerkingen van het personeel van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de S-1 aanvragen van de spot Ether ETF aanvragers “vrij licht waren, niets ernstigs,” en vroegen om deze binnen de week terug te sturen.

“Er is een redelijke kans dat ze werken om ze de volgende week effectief te verklaren en dit af te handelen voor het vakantieweekend. Alles is mogelijk, maar dit is onze beste gok tot nu toe,” voegde hij toe, verwijzend naar de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag die jaarlijks op 4 juli wordt gehouden.

Op 23 mei keurde de SEC acht 19b-4 aanvragen goed om spot Ether ETF’s te noteren op verschillende Amerikaanse beurzen, maar ze kunnen pas beginnen met handelen als ze de vereiste S-1 registratieverklaring goedkeuringen hebben.

SEC-voorzitter geeft ruimer tijdsbestek voor mogelijke goedkeuringsdatum

SEC-voorzitter Gary Gensler gaf een breder tijdsbestek voor wanneer spot Ether ETF’s mogelijk kunnen beginnen met handelen, waarbij hij aangaf dat dit binnen de komende drie maanden tegen het einde van september zou kunnen gebeuren.

Hoewel sommige handelaren hoopvol zijn dat de prijs van Ethereum (ETH) die van Bitcoin (BTC) zou kunnen volgen na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s, die stegen naar recordhoogtes, heeft niet iedereen hetzelfde vertrouwen.

Op 3 juni betoogde Stephen Richardson, directeur financiële markten bij Fireblocks, dat spot Ether ETF’s niet dezelfde dagelijkse instroom zullen zien als spot Bitcoin ETF’s deden, omdat de gebruikscases van het activum veel moeilijker te waarderen zijn.

“Het ontbreekt aan een wijdverspreide consensus die effectief de bruikbaarheid of benuttingsgraad van de Ethereum blockchain evalueert,” zei hij in opmerkingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!