Australië lanceert eerste spot Bitcoin ETF

De eerste spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) van Australië begint volgende week met de handel op de ASX-beurs, waarmee het zich aansluit bij de spot Bitcoin ETF-club samen met de Verenigde Staten en Hong Kong. Dit wordt verwacht de adoptie van crypto in Australië te bevorderen aangezien de vraag naar cryptocurrencies blijft groeien.

VanEck Bitcoin ETF wordt genoteerd op de ASX

De Australian Securities Exchange heeft de eerste spot Bitcoin ETF goedgekeurd. De VanEck Bitcoin ETF zal genoteerd worden op de ASX, de belangrijkste effectenbeurs van Australië, onder het ticker symbool VBTC op donderdag 20 juni. Dit zal de eerste Bitcoin ETF zijn die de spotprijs van Bitcoin volgt.

“We erkennen dat Bitcoin een opkomende activaklasse is waar veel adviseurs en beleggers toegang toe willen hebben,” zei Arian Neiron, CEO van VanEck Azië-Pacific. “De VanEck Bitcoin ETF biedt blootstelling aan Bitcoin via een gereguleerd, transparant en bekend beleggingsinstrument,” voegde hij toe.

Andrew Campion, algemeen directeur investeringsproducten bij ASX, reageerde ook op de goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF van Australië. Hij onthulde dat adviseurs en investeerders enorme vraag hebben getoond om te investeren in Bitcoin, ondanks gemengde gevoelens over cryptocurrencies. “Met het herstel van de cryptoprijzen hebben we het afgelopen jaar behoorlijk wat interesse gehad, en dat heeft geleid tot de goedkeuring.”

Hoe andere Bitcoin ETF’s presteerden in Australië

Australië heeft de afgelopen twee jaar andere Bitcoin-gerelateerde ETF’s genoteerd. De Bitcoin ETF van Global X was de best presterende genoteerde ETF in Australië in de laatste 12 maanden, met een rendement van 153,5 procent, volgens Morningstar. Het rendement werd gedreven door sterke winsten in de bredere cryptomarkt.

Monochrome Bitcoin ETF, beheerd door het Australische investeringsbedrijf Monochrome Asset Management, werd gelanceerd op 4 juni op CBOE Australië. Ondertussen staan ook BetaShares Holdings Pty en DigitalX Ltd in de rij voor noteringen op de belangrijkste Australische effectenbeurs naarmate de vraag naar Bitcoin stijgt.

De goedkeuring van 10 spot Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse SEC heeft ertoe geleid dat Hong Kong, Australië, Zuid-Korea en andere landen overwegen om spot Bitcoin ETF’s goed te keuren en te lanceren die de realtime spotprijs van Bitcoin volgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!