Techleiders roepen op tot AI-ontwikkeling en groeibevorderend beleid

Britse technologie-experts dringen er bij de aankomende regering op aan om prioriteit te geven aan het ontwikkelen van AI-talent en het implementeren van beleid dat economische groei bevordert. Met de algemene verkiezingen op 4 juli in het vooruitzicht, onderstrepen industriële leiders het cruciale belang van innovatie en de ondersteuning van snelgroeiende technologiebedrijven.

Volgens de tech-executives is één van de belangrijkste uitdagingen het opbouwen en inzetten van kunstmatige intelligentie capaciteiten. Volgens Zahra Bahrololoumi, de CEO voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland bij Salesforce, gelooft slechts 10% van de bevolking dat zij klaar zijn voor AI-tools.

Techleiders benadrukken de dringende noodzaak om AI-talent te ontwikkelen

Tijdens de Salesforce World Tour in Londen benadrukte Bahrololoumi dat digitaal talent de hoogste prioriteit zou moeten hebben voor elke nieuwe regering.

“Innovatie beweegt snel richting autonome AI. We moeten de vaardigheden in dit land hebben om het op een verantwoorde manier te adopteren en gebruiken, met de juiste controles en protocollen. Elke regering begrijpt dit, evenals de meeste grote partijen.” – Zahra Bahrololoumi.

Matthew Houlihan, Senior Director van Government and Corporate Affairs voor het VK en Europa bij Cisco, deelt deze gevoelens. Hij stelt dat de volgende regering het VK als wereldleider in kunstmatige intelligentie en andere toekomstige technologieën, zoals kwantumcomputing, moet positioneren.

“Het zou ook een uitstekend moment zijn om de benaderingen van essentiële aspecten van de digitaliserende economie van het VK te herzien, zoals digitale vaardigheden, ondersteuning van technologie-adoptie en benaderingen van beveiliging, om ervoor te zorgen dat de voordelen van digitale technologieën door zoveel mogelijk mensen in het hele land kunnen worden gevoeld.” – Matthew Houlihan

Bedrijven roepen op tot groeibevorderende beleidsmaatregelen

De zakenwereld vraagt om beleid dat economische groei bevordert en stabiliteit creëert. Zowel de Conservatieve als de Labour-partijen worden verwacht significant de nadruk te leggen op snelgroeiende technologiebedrijven. Tijdens een interview met CNBC benadrukte Rishi Khosla, CEO van OakNorth, het belang van beleid dat gunstig is voor bedrijven en technologie.

“In de afgelopen twee jaar zijn beide partijen materieel samengekomen in termen van het belang van bedrijven voor de groei van het land — bedrijven zijn belangrijk, fintech [financiële technologie] is belangrijk, ondernemerschap is belangrijk.” – Rishi Khosla

Defensie wil meer inzet van AI in het leger

Terwijl bedrijfsleiders, tech-experts en investeerders aandringen op een snelle integratie van AI-vaardigheden, heeft een vooraanstaand functionaris van het Britse ministerie van Defensie recentelijk gepleit voor een intensiever gebruik van kunstmatige intelligentie binnen de strijdkrachten. Tijdens een hoorzitting van de defensiecommissie benadrukte James Cartlidge, Minister van Defensie-aankopen, de noodzaak voor een grotere en effectievere toepassing van AI-technologieën.

Cartlidge benoemde diverse gebieden waar AI al wordt ingezet, zoals de ontwikkeling van drones die in Oekraïne worden gebruikt en het voorspellen van onderhoudsbehoeften voor de Wildcat-helikopters van de Royal Navy. Hij gaf echter aan dat de huidige implementatie van AI binnen het ministerie van Defensie nog niet optimaal is.

“Zijn we al op het punt waar we kunnen zeggen dat we in elk aspect van het ministerie van Defensie volledig klaar zijn voor AI? Nee,” aldus James Cartlidge. “Hoewel de vooruitgang aanzienlijk is, zouden we nooit mogen denken dat we nu in een volledig bevredigende staat verkeren.”

AI wordt momenteel ingezet om data-analyse en -verwerking te verbeteren, wat zorgt voor snellere en efficiëntere inlichtingenverzameling. In 2023 droeg AI bijna £4 miljard bij aan de economische prestaties van het VK, maar het is nog onzeker in hoeverre het land klaar is om deze technologieën op grote schaal te integreren in de arbeidsmarkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!