Meme coins ervaren aanzienlijke volatiliteit – DOGE ziet $8,27 miljoen aan liquidaties

Uit de laatste gegevens blijkt dat er de afgelopen 24 uur aanzienlijke liquidaties zijn geweest in de beste meme coins. Onder de vele meme coins werden Dogecoin (DOGE), Pepe Coin (PEPE) en Dogwifhat (WIF) het zwaarst getroffen. Deze liquidatiestorm volgt op een recente piek in hun prijzen, maar daalde kort daarna. De verschuiving wordt toegeschreven aan de volatiele aard van deze activa na de relatieve rally van vorige week.

Meme coins zijn zwaar getroffen

Op basis van de CoinGlass-statistieken is PEPE het zwaarst getroffen, met liquidaties ter waarde van $9,33 miljoen, wat zich vertaalt in 729.476.153.245 PEPE-munten. Handelaren die longposities bekleden waren voornamelijk het slachtoffer van deze liquidaties. Dogecoin volgde op de voet met $8,27 miljoen aan liquidaties, waardoor 56.916.724 DOGE van de futures- en derivatenmarkten van de ene op de andere dag werden weggevaagd. Tot slot kreeg Dogwifhat te maken met liquidaties ter waarde van $4,14 miljoen.

De daling bleef echter niet beperkt tot deze drie, aangezien ook andere prominente meme coins zoals Shiba Inu (SHIB) en Floki (FLOKI) aanzienlijke verliezen leden. Zo daalde Shiba Inu met 8,11%, terwijl Floki met 11,72% daalde, wat bijdroeg aan de algemene marktproblemen.

Potentieel voor een rebound?

Ondanks de recente recessie bestaat er enig optimisme over een mogelijk herstel. De geschiedenis wijst uit dat aanzienlijke dalingen vaak voorafgaan aan opmerkelijke opwaartse trends. Dogecoin ziet bijvoorbeeld positieve signalen van accumulaties en een voorgestelde smart contractintegratie binnen zijn grootste portemonnee-ecosysteem. Dergelijke ontwikkelingen zouden in de nabije toekomst tot een aanzienlijk prijsherstel kunnen leiden.

Conclusie: Wees voorzichtig met meme coins

De huidige liquidatietrend benadrukt het volatiele karakter van meme-munten binnen de bredere cryptomarkt. Hoewel er aanzienlijke verliezen zijn geleden, vooral voor PEPE, DOGE en WIF, blijft de cryptogemeenschap hoopvol op een herstel op korte termijn. Waarnemers zijn vooral geïnteresseerd in de ontwikkelingen binnen het Dogecoin-ecosysteem, die voor bullish momentum kunnen zorgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!