Bitdeer introduceert energie-efficiënte Bitcoin mining-chip

Het Bitcoin-miningbedrijf Bitdeer heeft de “SEAL04”-chip gepresenteerd in zijn technologie-roadmap voor de nieuw gelanceerde Sealminer rig. De SEAL04-chip, die in het tweede kwartaal van 2025 wordt verwacht, zal naar verwachting een energie-efficiëntie van slechts 5 joule per terahash (J/TH) bereiken.

Volgens een persbericht is de roadmap bedoeld om transparantie in de miningsector te bevorderen, de verwachtingen van miners te beheren met betrekking tot technologische vooruitgang en levering van apparatuur, en data-analyse te bieden over machinecapaciteiten, inventaris en aankoopgedrag.

Bitdeer verklaarde dat de SEAL04-chip de vierde generatie Sealminer-machine zal aandrijven, die vanaf het vierde kwartaal van 2025 in massaproductie zal gaan en geleverd zal worden. Het energieverbruik van de machine zal worden geoptimaliseerd tot 5,5–6 J/TH, aanzienlijk lager dan het gemiddelde van 29 J/TH.

Bitcoin (BTC)mining heeft geleid tot problemen met energieverbruik, waardoor miningbedrijven hun inspanningen hebben verhoogd om ervoor te zorgen dat het proces minder energie verbruikt. Na het verbod in Kazachstan verhuisden miners voornamelijk naar groenere netwerken in Noord-Amerika of duurzame off-grid locaties.

De introductie van een energiezuinigere chip zou een significante technologische vooruitgang kunnen betekenen in de crypto-miningindustrie. Deze chip zou een veel verbeterde Bitcoin-miningprestatie kunnen bieden met minimaal energieverbruik, wat leidt tot lagere operationele kosten en een verminderd ecologisch voetafdruk voor miners.

In maart kondigde Bitdeer de succesvolle initiële test aan van de SEAL01, een 4-nanometer Bitcoin-miningchip met een energie-efficiëntie van 18,1 J/TH. Deze chip werd gebruikt in de Sealminer A1-miningrig. De eerdere SEAL01-chip was ontworpen met behulp van de 4-nanometer procestechnologie van een halfgeleiderfabrikant. Het bedrijf beweerde dat de chip een energie-efficiëntieverhouding van 18,1 J/TH kon bereiken.

Chips spelen een cruciale rol in cryptocurrency-mining, aangezien ze de hardware-componenten zijn die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de complexe berekeningen die nodig zijn om transacties op de blockchain te valideren en te beveiligen.

Dit nieuws komt een week nadat Tether een abonnementsovereenkomst met Bitdeer was aangegaan om tot $150 miljoen aan aandelen in een private plaatsing te kopen, volgens een officiële aankondiging op 31 mei. Volgens Tether-CEO Paolo Ardoino is Bitdeer een van de sterkste verticaal geïntegreerde operators in de Bitcoin-mijnindustrie vanwege zijn geavanceerde technologieën en robuuste onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen.

In mei 2023 werkten Bitdeer Technologies Group en de soevereine investeringsarm van Bhutan, Druk Holding and Investments (DHI), samen om milieuvriendelijke en koolstofvrije digitale activa-miningactiviteiten in Bhutan te creëren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!