Robinhood breidt uit met overname van crypto-exchange Bitstamp

Handelsplatform Robinhood (HOOD) heeft zijn besluit aangekondigd om de grote crypto-exchange Bitstamp over te nemen. Robinhood verklaarde dat het wereldwijd wil uitbreiden en institutionele klanten wil aantrekken via een nieuw productaanbod.

“We versnellen de wereldwijde expansie van Robinhood Crypto. Robinhood heeft officieel een overnameovereenkomst gesloten met Bitstamp, een wereldwijde cryptocurrency-exchange met klanten in de EU, het VK, de VS en Azië.”

Volgens het persbericht zal Robinhood voor de overname een bedrag van $200 miljoen betalen. De deal moet echter nog worden goedgekeurd door de toezichthouders en zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 worden afgerond. Barclays Capital en Galaxy Digital adviseerden Robinhood en Bitstamp bij de verkoop, aldus de bedrijven.

Algemeen directeur van Robinhood Crypto, Johann Kerbrat, zei het volgende over de overname:

“De overname van Bitstamp is een belangrijke stap in de groei van onze crypto-activiteiten. De zeer vertrouwde en al lang bestaande wereldwijde beurs van Bitstamp heeft veerkracht getoond door de verschillende marktcycli heen. Door deze strategische combinatie zijn we beter gepositioneerd om onze voetafdruk buiten de VS te vergroten en institutionele klanten te verwelkomen bij Robinhood.”

Bitstamp is een Britse crypto-exchange die in 2011 werd opgericht en kantoren heeft in Luxemburg, Groot-Brittannië, Slovenië, Singapore en de VS.

Het biedt momenteel spothandel in meer dan 85 cryptocurrencies en andere cryptoproducten, waaronder institutionele leningen en staking. Daarnaast is het een van de meest gereguleerde exchanges op de markt en beschikt het over meer dan 50 licenties en registraties wereldwijd.  

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!