Binance beperkt toegang tot stablecoins in Europa

Binance, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurzen, heeft onlangs aanzienlijke wijzigingen aangekondigd in de stablecoin-regelgeving in Europa, waarbij het aangaf dat het vanaf eind juni begint met de toegang te beperkten tot “ongeautoriseerde stablecoins”, in overeenstemming met de nieuwe MiCA stablecoin-regels in de Europese Economische Ruimte (EER).

Binance past zich aan nieuwe MICA-regels

Volgens de nieuwe regelgeving mogen alleen gereguleerde bedrijven stablecoins uitgeven en aanbieden aan het publiek, die worden geclassificeerd als “gereguleerde stablecoins”. Als gevolg hiervan voldoen verschillende bestaande stablecoins mogelijk niet aan de vereisten om als zodanig te worden gecategoriseerd, waardoor ze de titel “ongeautoriseerde stablecoins’ verdienen en onderworpen zullen worden aan bepaalde beperkingen.

Om een ​​duidelijke transitie voor zijn gebruikers te garanderen en te voldoen aan de MiCA stablecoin-regels, zal Binance gefaseerde wijzigingen doorvoeren in de beschikbaarheid van deze ongeautoriseerde stablecoins, zoals maandag aangekondigd. Deze veranderingen zullen verschillende aspecten van het productaanbod van Binance beïnvloeden.

Vanaf 30 juni beperkt de beurs de beschikbaarheid van de gelabelde voor EER-gebruikers in het gehele assortiment producten en diensten. Dit omvat Binance Convert, Spot Trading, Wallet en meer. Hierdoor kunnen gebruikers zich niet bezighouden met nieuwe producten of diensten waarbij ongeautoriseerde stablecoins betrokken zijn.

Gevolgen voor het gehele ecosysteem van Binance

De gevolgen zullen ook voelbaar zijn in verschillende delen van het ecosysteem van Binance. Beloningen, zoals die verkregen via het Beloningscentrum, Campagnes en Verwijzingen, zullen worden gewijzigd om te worden gedistribueerd in geautoriseerde stablecoins, BNB of andere niet-stablecoin-tokens.

Daarnaast zal spot Copy Trading vanaf 29 juni niet meer beschikbaar voor EER-gebruikers. Individuen die deze service gebruiken, wordt geadviseerd hun posities te sluiten en hun geld vóór de aangegeven datum en tijd over te maken naar hun respectievelijke Spot Wallets.

De margehandel zal ook worden beïnvloed, omdat nieuwe leningen en overdrachten van ongeautoriseerde stablecoins als onderpand naar de margeportefeuilles van gebruikers zullen worden geblokkeerd. Bestaande margeleningen blijven echter onaangetast en zullen tot nader order niet onderworpen zijn aan gedwongen liquidatie.

Margehandelaren die door deze veranderingen worden getroffen, worden aangemoedigd om margeleningen af ​​te sluiten waarbij niet-geautoriseerde stablecoins betrokken zijn. Bestaande bezit aan niet-geautoriseerde Stablecoins in Margin Wallets kunnen tot nader order nog steeds worden gebruikt voor handel.

Tot slot zullen Binance’s Launchpad, Launchpool, Simple Earn, Leningen en VIP-leningen, Auto-Invest, Dual Investment, Cloud Mining, Binance Pay, Cash verzenden, Red Packet, NFT-aankopen, Spend To Earn, Cadeaubonnen, Web3 Wallet – Earn Section, P2P, en OTC-transacties ook specifieke beperkingen of wijzigingen ervaren met betrekking tot ongeautoriseerde stablecoins.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!