Shiba Inu (SHIB) viert Vitalik Buterins epische verbranding van 410 biljoen munten

De Shiba Inu (SHIB) community viert een belangrijke mijlpaal ter gelegenheid van de derde verjaardag van de historische verbranding van 410 biljoen SHIB-tokens door Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum. Deze gebeurtenis vond drie jaar geleden plaats, in mei 2021, en markeert een cruciaal moment in de geschiedenis van de cryptocurrency. Hierdoor werd het totale aanbod van SHIB aanzienlijk verlaagd.

Vitalik Buterin haalde in mei 2021 de krantenkoppen in de cryptocurrency-wereld. Hij verbrandde namelijk 410 biljoen SHIB-tokens, die destijds ongeveer $6,7 miljard waard waren. De Shiba Inu-tokens maakten deel uit van een donatie aan Vitalik Buterin door het Shiba Inu-project, dat hem 50% van het totale SHIB-voorraad had opgeleverd.

10% van de SHIB-tokens werd gedoneerd aan liefdadigheidsdoeleinden. Deze donatie van meer dan 50 biljoen SHIB-tokens werd gedaan aan een COVID-19-hulpfonds in India. In geld uitgedrukt was de donatie ruim 1 miljard dollar waard.

De medeoprichter van Ethereum koos er verder niet voor om de tokens zelf te houden of te verkopen. In plaats hiervan koos hij ervoor om ze definitief uit de circulatie te halen door ze naar een burn-adres te sturen. Dit is een speciaal adres dat niemands eigendom is, waardoor de tokens niet meer in omloop gebracht kunnen worden.

Nu de derde verjaardag van dit evenement aanbreekt, is de Shiba Inu-gemeenschap de impact van Vitalik Buterins acties niet vergeten. De burn wordt tegenwoordig beschouwd als een keerpunt in de geschiedenis van de Shiba Inu.

In een recente tweet belicht het officiële Shiba Inu X- account de historische burn van Vitalik Buterin.


Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!