Vitalik Buterin burnt bijna $7 miljard aan SHIB-tokens

Vitalik Buterin, die de helft van Shiba Inu’s (SHIB) totale voorraad kreeg, heeft 90% van zijn bezit ter waarde van bijna $7 miljard geburnt. De medeoprichter van Ethereum zei verder dat de resterende 10% naar een goed doel zal worden gestuurd met dezelfde waarden als CryptoRelief, maar met een meer langetermijnoriëntatie, terwijl hij ook de “dog token community” prees voor zijn vrijgevigheid.

De stijging die Dogecoin naar de top leidde, zorgde tevens voor de oprichting van talloze copycats die de afgelopen weken veel aandacht trokken, met de meest populaire Shiba Inu (SHIB).

Een van de USP’s van SHIB was dat de anonieme ontwikkelaars besloten hadden om de helft van het totale aanbod naar Vitalik Buterin te sturen. Het was de bedoeling dat deze tokens als geburnt zouden worden beschouwd, aangezien ze niet gedacht hadden dat Buterin deze uit zou gaan geven.

Buterin besloot echter vorige week verschillende meme-cryptocurrencies te verkopen die hij gekregen had. Zo verkocht hij vorige week miljarden aan SHIB-tokens en besloot de opbrengsten te doneren aan o.a. het India Covid Relief Fund.

ProBit

Door dit nieuws daalde munt flink in waarde, echter besloot Buterin medeleven te tonen en de rest van de munten de burnen. Hij zei het volgende in de transactie hash:

“Ik heb besloten om 90% van de resterende Shiba-tokens in mijn portemonnee te verbranden. De overige 10% gaat naar een (nog niet beslist) goed doel met vergelijkbare waarden als CryptoRelief (voorkomen van grootschalig verlies van mensenlevens) maar met een meer langetermijnoriëntatie.”

Buterin schetste het ernstige probleem dat COVID-19 voor de hele wereld heeft veroorzaakt en voegde eraan toe: “Het is belangrijk om ook aan de toekomst op langere termijn te denken.”

Op het moment van de transactie hadden de 410,24 biljoen SHIB-tokens die Buterin uit zijn portemonnee stuurde een waarde van ongeveer $6,74 miljard.

De mede-oprichter van Ethereum sprak ook over zijn bovengenoemde beslissing om een ​​aanzienlijk bedrag aan honden-cryptocurrencies te doneren aan liefdadigheidsorganisaties:

“Veel hondenmensen hebben hun vrijgevigheid getoond en hun bereidheid getoond om niet alleen op hun eigen winst te focussen, maar ook geïnteresseerd te zijn in het verbeteren van de wereld als geheel.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!