Shiba Inu (SHIB) verrast: Doorbraak en nieuwe hoogtes in zicht

Shiba Inu (SHIB) heeft veel investeerders verrast door door de psychologische barrière van $0.000025 te breken. De memecoin veerde explosief op vanaf de 50 EMA en richt zich nu op $0.00003. Deze plotselinge stijging roept de vraag op: kan SHIB zijn momentum behouden en $0.00003 bereiken?

De recente doorbraak boven de weerstand van $0.000025 gebeurde met hoog volume, wat wijst op aanzienlijke kopersinteresse. Dit niveau was zowel een psychologische als technische barrière die SHIB eerder heeft tegengehouden. Het overschrijden ervan suggereert een verschuiving in marktsentiment en de mogelijkheid van verdere stijgingen.

SHIBUSDT

De 50-daagse EMA is een sterke steun voor SHIB. De token is recentelijk vanaf deze ondersteuning omhoog geschoten, wat de 50 EMA bevestigt als een indicatie van een bullish sentiment.

Het testen van $0.00003 wordt ondersteund door bullish signalen, zoals hogere dieptepunten en pieken, wat op een opwaartse trend duidt. De volumepiek tijdens de uitbraak versterkt het argument voor een bullish run. Als de koopdruk aanhoudt, kan SHIB de $0.00003 gemakkelijk bereiken terwijl het boven de 50 EMA blijft.

Toch zijn er mogelijke obstakels. Het gebied rond $0.000028 kan tijdelijke weerstand bieden. Consolidatie in dit gebied zou de basis kunnen leggen voor een verdere stijging naar $0.00003. De RSI is dicht bij overbought, wat op korte termijn verkoopdruk kan geven, gevolgd door een verdere opwaartse beweging.

Ethereum vooruitzichten

Ethereum (ETH) lijkt klaar voor een nieuwe stap. De weg naar $4.000 was indrukwekkend, maar rond $3.900 verloor ETH wat momentum. Dit kan echter de stilte voor de storm zijn, aangezien het marktsentiment bullish blijft.

Na een substantiële rally waarin ETH meerdere weerstanden doorbrak, stuitte de cryptocurrency op een sterke barrière rond $3.900. Dit leidde tot een kleine terugval, en momenteel bevindt de prijs zich rond $3.850 in een consolidatiefase.

Indicatoren wijzen erop dat Ethereum een adempauze neemt. Het volume blijft hoog, wat aantoont dat handelaren actief zijn. Om naar $4.000 te bewegen, moet ETH de weerstand van $3.900 doorbreken. Anders kunnen lagere ondersteuningsniveaus zoals $3.750 en $3.500 getest worden als het bearish sentiment toeneemt.

XRP’s strijd

XRP heeft te maken met aanhoudende problemen op de markt. Sinds het begin van 2024 beweegt de prijs zijwaarts onder meerdere weerstanden, wat sombere vooruitzichten voor het asset geeft.

Op de XRP-grafiek is er sprake van constante strijd. Elke poging tot een rally is mislukt om boven de belangrijke voortschrijdende gemiddelden (50, 100, en 200-daagse EMA uit te breken, wat het moeilijk maakt voor XRP om momentum te krijgen.

Ook volumetrends blijven afnemen, wat wijst op een gebrek aan koopinteresse. Zonder hoog volume is het moeilijk om door de harde weerstandsniveaus te breken. Momenteel is de RSI midden in de 50, wat wijst op besluiteloosheid en een gebrek aan een duidelijke trend.

Voor een positieve koers moet XRP een sterke beweging boven de 200-daagse EMA maken, ondersteund door een aanzienlijke toename in volume om deze uitbraak te bevestigen. #ShibaInu #XRP #Ethereum

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!